Актриса Ірина Поплавська у флешмобі #Красивасерцем розповіла про булінг через голос, свій шлях до професії та власне сприйняття краси

Актриса Ірина Поплавська розповіла про булінг у флешмобі #Красивасерцем
Instagram/ya_ne_strashko

Актриса Ірина Поплавська, яка зіграла головну роль у серіалі «Моя улюблена Страшко», розповіла про власну історію булінгу в межах флешмобу #Красивасерцем.

Поділитися:

Флешмоб #Красивасерцем проходить в рамках обговорення важливих соціальних тем, піднятих у серіалі «Моя улюблена Страшко». Прем’єра серіалу відбудеться вже 30 серпня о 20:45 на каналі 1+1. В межах флешмобу #Красивасерцем зірки та користувачі соціальних мереж діляться відвертими історіями булінгу, мобінгу, харасменту, сексизму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнер Андре Тан про дитячі образи на маму, прагнення отримати схвалення від вітчима та булінг через професію – флешмоб #Красивасерцем

Телеканал 1+1 сьогодні представив ще одне відео із серії відвертих роликів за участі зірок, де вони діляться власними історіями пережитого булінгу. Цього разу з глядачами була відвертою актриса Ірина Поплавська, яка зіграла роль Насті Глушко у серіалі «Моя улюблена Страшко». Раніше про свої історії цькування вже розповіли співак MÉLOVIN, телеведуча Стася Ровінська та дизайнер Андре Тан.

Ірина Поплавська говорить:

В моєму житті теж мав місце булінг. У молодших та середніх класах я дуже переймалася навчанням і нікому не давала списувати. Однокласники мене вважали «заучкою» і не любили. Лише в 9 класі я зрозуміла, що навчання – не моя мета максимум, і нарешті почала питати себе, чого ж я насправді хочу від життя.

Ірина розповідає – вперше вирішила стати актрисою після головної ролі у шкільній виставі. Але потім довго сумнівалася, оскільки оточуючі часто говорили, що в неї немає жодного таланту. Мама теж не дуже підтримувала прагнення доньки стати актрисою, ця професія її дещо лякала.

Моя улюблена СтрашкоФОТО: Instagram/ya_ne_strashko

До того ж, у підлітковому віці у Ірини дуже змінився голос – став хрипким. Через це дівчину часто питали, що з нею, і її це дуже засмучувало. Актриса говорить:

В один момент мене всі почали питати, чи я не палю та чи не застудилася. Я не розуміла, що не так. Дійшло до того, що у незнайомих компаніях я почала мовчати.

Зараз Ірина розуміє – найгірше, що може статися з людиною – повірити, що з тобою щось не так. Через це вона не вступила після школи в омріяний театральний. Проте бажання стати актрисою не зникло – врешті Ірина  вступила до Київського міжнародного університету, Творчої майстерні Льва Сомова, і успішно закінчила її. Роль Насті Глушко – перша роль молодої акторки, і одразу ж головна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стася Ровінська взяла участь у флешмобі #Красивасерцем та розповіла про булінг у шкільні роки і брак підтримки від батьків

Ірина Поплавська говорить:

Для мене справжня краса – це зовсім не про зовнішність. Краса – це про любов, людяність і про силу залишатися людиною, незважаючи на все, що з тобою відбувається в житті.

Про булінг Ірина Поплавська говорить – з ним можна або впоратися, і тоді ти стаєш сильніше, або ж можна почати вірити у те, що з тобою щось не так. І тоді ти ламаєшся. Ніколи не вірте, що з вами щось не так. Всі оцінки суб’єктивні, пам’ятайте про це, наголошує акторка.

Моя улюблена СтрашкоФОТО: Instagram/ya_ne_strashko

Флешмоб #Красивасерцем проходить за підтримки Громадської правозахисної організації «Ла Страда», яка працює для забезпечення ґендерної рівності, миробудування, запобігання ґендерно зумовленому насильству, зокрема, домашньому насильству, забезпечення прав дітей, сприяючи впровадженню стандартів прав людини в усіх сферах життя суспільства та держави. Свій коментар щодо ситуацій булінгу Ірини Поплавської дала юристка ГО «Ла Страда-Україна» Дарія Пильо:

В будь-якій ситуації, коли дитина чи підліток страждає від булінгу, не потрібно мовчати. Варто звернутись до дорослого, і це не обов'язково повинні бути батьки. Це може бути будь-який дорослий, якому дитина довіряє. Дуже важливо розуміти, що кожна людина є особистістю. У світі немає однакових людей: з однаковою зовнішністю, голосом тощо.

Вибір професії є важливим в житті кожної людини. Оскільки це перший і рішучий крок до того, щоб зрозуміти, ким, у якій сфері ти хочеш і можеш працювати. На етапі вибору треба спробувати знайти всі плюси та мінуси професії. Рекомендовано звернутися до дорослих за порадою, особливо корисно поспілкуватись з людиною, що має певні досягнення у професії, яка цікавить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співачка Даша Астаф’єва висловилася проти хейту та булінгу – флешмоб #красивасерцем від каналу 1+1

Відповідно до чинного законодавства України, батьки (або інші дорослі люди, які є законними представниками) постраждалого від булінгу можуть звернутися до керівника закладу освіти, де відбувалося цькування. Керівник, відповідно до законодавства, має відреагувати на факт булінгу та вжити всіх заходів для покарання винного і недопущення повторення подібних дій. Також батьки можуть звернутися із заявою до поліції. У разі виникнення додаткових питань можна телефонувати на національну гарячу лінію для дітей та молоді за номерами 0800500225 або 116111 (з понеділка по п'ятницю з 9.00 до 21.00, у вихідні – з 10.00 до 18.00).

До флешмобу #Красивасерцем у соцмережах може приєднатись будь-хто. Також підписуйтесь на особистий щоденник героїні ya_ne_strashko у Instagram. У ньому вона ділиться власними історіями, переживаннями та особистими проблемами, близькими кожному.

Український серіал «Моя улюблена Страшко» розповість історію Насті Глушко – талановитої розумниці, перфекціоністки, щирої і доброї дівчини, яка після підліткових травм у стосунках і невмілих експериментів з образами вирішила, що буде крутим фінансистом і обов'язково очолить велику компанію. Для цього вона вчилася довго і наполегливо, поки інші дівчата фарбувалися і ходили на шопінг. Настя потрапляє в компанію своєї мрії, але там вона «біла ворона». Протягом усіх серій Настя буде вчитися цінувати себе, приймати, не ховати навіть від себе свої справжні цілі. Також у серіалі піднімуть питання мобінгу, сексизму, об'єктивації, спілкування в інтернеті та інші проблеми, з якими сьогодні стикаються люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: MÉLOVIN у флешмобі #Красивасерцем: «Про булінг батькам не говорив, поки мене не вдарили головою об стіну, і я потрапив до лікарні»

Над виробництвом серіалу на замовлення  1+1 працювала українська кінокомпанія «Кінороб». Прем’єра «Моя улюблена Страшко» відбудеться вже 30 серпня о 20:45 на телеканалі 1+1.