Досьє. Ірина Поплавська: «Найгірше, що може статися, – це повірити в те, що з тобою щось не так» (біографія актриси, яка зіграла головну роль у серіалі «Моя улюблена Страшко»)

Що відомо про актрису Ірину Поплавську, яка зіграла головну роль у серіалі «Моя улюблена Страшко»

Телеканал 1+1 незабаром порадує глядачів прем’єрою – україномовним серіалом «Моя улюблена Страшко», який є адаптацією всесвітньо відомого формату «Betty la fea» або «Ugly Betty». Що відомо про актрису Ірину Поплавську, яка зіграє головну героїню Настю Глу

Поділитися:

Нещодавно стало відомо, що роль Насті Глушко у серіалі «Моя улюблена Страшко» дісталася українській актрисі Ірині Поплавській. Дівчина закінчила акторську майстерню Льва Сомова. Серіал «Моя улюблена Страшко» – її перша телевізійна робота. І одразу головна роль!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто зіграє головну чоловічу роль в серіалі «Моя улюблена Страшко»

До прем’єри серіалу «Моя улюблена Страшко» актриса Ірина Поплавська дала інтерв’ю виданню «КП в Україні» та вже встигла відвідати студію «Сніданку з 1+1». У розмові з журналістами актриса розказала, яка Ірина Поплавська в житті та в роботі, і чому образ Насті Глушко виявився для неї близьким.

Ірина Поплавська фото

Хто така Ірина Поплавська?

  • Ірині Поплавській 24 роки.
  • Акторка народилася в Києві, але перші 20 років життя провела в Одесі.
  • Ірина зростала у родині лікарів.
  • Покійний тато Ірини також був творчим: малював, грав на гітарі, писав вірші, співав. Мама теж гарно малює, в дитинстві відвідувала музичну школу. Тож зі сторони батьків на Ірину ніколи не було тиску у виборі майбутньої професії.
  • Вперше Ірина Поплавська вирішила стати актрисою в 12 років, проте потім ще багато часу вагалася з цього приводу.

Моя улюблена Страшко актриса

Як роль Насті Глушко знайшла Ірину Поплавську?

Ірина розповіла, що пропозицію взяти участь у пробах адаптації «Betty la fea» вона отримала у Facebook, до неї звернулася кастинг-директорка Яна Бернадська. Акторка одразу зрозуміла, на яку роль її кличуть, адже має розуміння свого типажу. Вже через 2 дні вона пройшла проби, в результаті яких і отримала роль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Моя улюблена Страшко»: якою була героїня всесвітньо відомого серіалу у різних країнах (ФОТО)

«Ми кілька місяців шукали актрису на головну роль. На кастингу дивилися багато відомих прекрасних актрис, але ми хотіли знайти ту дівчину, яка зможе передати всю суть нашої нової героїні. Вона повинна була викликати почуття як сусідська, добре знайома дівчина – трохи наївна, зворушлива, але з твердою життєвою позицією та переконаннями.

Коли ми побачили Іру Поплавську, то всі перехвилювалися за неї як за дебютантку, чи впорається вона. Але водночас всі запам’ятали саме її і на кожній зустрічі поверталися до її кастинг-проб. У ній є щось ніжне та магічне, вона рідна та близька, але з незламним характером і вірою у добро.

Хоч для актриси це перша роль, вона неймовірно точно передає характер героїні і відповідально підходить до всіх процесів на майданчику. Глядачі 1+1 вже зовсім скоро познайомляться з нашою героїнею і навіть зможуть підписатися на її сторінку в соцмережах», – розповідає головна продюсерка фільмів та серіалів 1+1 Олена Єремєєва.

Ірина Поплавська та Настя Глушко: чи існують паралелі?

У ефірі «Сніданку з 1+1» Ірина Поплавська розповіла про головну героїню «Моя улюблена Страшко» наступне: «Як людина вона абсолютно чиста, дуже добра, красива серцем. Людяність, чесність, правильні цінності, все це в ній є, окрім усвідомлення того, що вона все це має. Це усвідомлення до неї поступово приходить і змінює її».

Ірина Поплавська актриса фото

Через нестандартний зовнішній вигляд головна героїня серіалу ще з дитинства стикається з булінгом, у дорослому житті – з мобінгом (булінгом на роботі). Вона потрапляє на роботу помічником директора до великої косметичної компанії і наштовхується на насмішки з боку колег через те, що геть не виглядає так, як людина з б’юті-індустрії.

Чи близькі проблеми своєї героїні самій акторці? Чи зазнавала і вона у свій час булінгу, несприйняття від оточуючих? Ірина Поплавська зізнається: «У школі навчання було для мене пріоритетом номер один. Я добре вчилася, і були моменти, коли не давала списувати однокласникам. У такі моменти до мене не дуже добре ставилися. Це не проявлялося фізично, більше словесно: називали ботаном, задротом».

Також Ірина згадує, що у віці 11-12 років її голос раптом став низьким. І її постійно питали, що у неї з голосом, що дівчину дуже зачіпало. Актриса наголошує:

Найгірше, що може статися, – це повірити в те, що з тобою щось не так.

Тема справедливості взагалі для Ірини дуже важлива. А ще вона має рецепт від цькування – треба на старті цього процесу говорити, що ти сильніша, що саме ти володієш ситуацією, а не вона тобою. Це допомагає пережити ситуацію та не стати злою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актриса Ірина Поплавська про головну роль у серіалі «Моя улюблена Страшко»: «Спочатку було круто, а потім довелося себе стримувати» (ВІДЕО)

Ірина Поплавська зазначила, що у неї було внутрішнє, підсвідоме відчуття, що вона зможе виконати роботу класно. Вона взагалі любить нестандартні образи та гострі характери. Тому так сильно хотіла зіграти Настю Глушко.

Моя улюблена Страшко актриса фото

За лаштунками знімального процесу

  • Ірина Поплавська зізнається: «Оскільки це мій перший досвід, важко було абсолютно все. Спочатку я просто сходила з розуму».
  • Ще Ірина з посмішкою згадує: «Була ще одна сцена, де ми цілувалися з головним героєм. Я так переживала! Це був мій перший кіношний поцілунок».
  • Акторка розповідає, що одні з найвеселіших робочих днів тоді, коли знімають різні фантазії Насті Глушко чи її страшні сни.
  • Через стрес та втому від зйомок спочатку актриса мала проблеми зі сном, через що працювати ставало все важче. Але зараз, за словами Ірини, вона змогла перебороти себе і впоратися з цією проблемою.

ПРО СЕРІАЛ

Нагадаємо, що україномовний серіал розповість історію Настя Глушко – талановитої розумниці, перфекціоністки, щирої і доброї дівчини, яка після підліткових травм у стосунках і невмілих експериментів з образами, махнула на себе рукою і вирішила, що буде крутим фінансистом і обов'язково очолить велику компанію. Для цього вона вчилася довго і наполегливо, поки інші дівчата фарбувалися і ходили на шопінг. Настя потрапляє в компанію своєї мрії, але там вона «біла ворона». Протягом серіалу Настя буде вчитися цінувати себе, приймати, не ховати навіть від себе свої справжні цілі, і спробує повірити у взаємну любов. Також у серіалі піднімуть питання мобінгу, сексизму, об'єктивації, спілкування в інтернеті та інші проблеми, з якими сьогодні стикаються люди.

Саундтреком до серіалу став новий хіт гурту KAZKA «Красива серцем». Глядачі 1+1 можуть підписатися на сторінку героїні Насті Глушко в соціальних мережах, на якій підійматимуться питання булінгу, мобінгу, сексизму та інші, а також використати спеціальну маску в Instagram. Для цього потрібно пройти квест по серіалу "Моя улюблена Страшко".

Над виробництвом серіалу на замовлення 1+1 працює українська кінокомпанія «Кінороб». Генеральний продюсер від телеканалу 1+1 – Кривицький Максим, продюсери – Єремєєва Олена, Жукова Дарина, шоураннер – Ніна Шуліка. Продюсери від кінокомпанії «Кінороб» – Єгор Олесов, Юрій Прилипко, режисери-постановники – Максим Мехеда, Аліна Бухтіярова, головний автор – Ярослав Войцешек. Оператори-постановники – Ярослав Пілунський, Тимофій Аврамчук. Художник-постановник – Андрій Гречишкін.