7 гастро-фестивалів України 2019

Гастро-фестивалі в Україні 2019
pexels.com

Любите попоїсти? Вирушайте у смачний та цікавий гастро-тур Україною!

Поділитися:

Українці завжди добре зналися на їжі та на святкуваннях. Сьогодні українську кухню обожнюють іноземці, і це не дивно – страви різних регіонів країни смачні та різноманітні.

Що приготували різні міста України для гастро-туристів у 2019 році – у нашому свіжому огляді.  

1. Тиждень угорської кухні на Закарпатті

28 лютого – 3 березня

Хто був на Закарпатті, знає – тут усе нагадує, що поруч Угорщина. Звісно, місцеві мешканці добре знаються на угорських стравах.

Має країна-сусідка одну традицію – раз на рік проводити Жирний четвер. У цей день їсти можна досхочу, адже ресторани та інші харчові заклади пропонують знижки аж до 50%.

Українці – щедрий народ, тож вирішили провести цілий тиждень угорської кухні на Закарпатті. Протягом чотирьох днів низка ресторанів угорської кухні годуватимуть відвідувачів своїми найпопулярнішими стравами зі знижками від 25 до 50%.  Минулого року до акції долучилися навіть винні крамниці та кондитерські. Вирушайте на Закарпаття та першими дізнайтеся – що цікавого підготували ресторатори та кондитери цьогоріч.

Якщо ви давно мріяли спробувати справжній бограч – поспішіть, у вас є час до 3 березня.

2. Craft Beer & Vinyl Music Festival у Львові

3-5 травня

Всім цінителям справжнього крафтового пива – сюди.

Спробувати фірмовий напій від українських та світових пивоварів, купити бокал у домашню колекцію, побачити колекційні вінілові платівки, і все це – під драйвовий рок-н-рол.

Хтось ще сумнівається, що на пивному фестивалі у Львові можна весело провести час? До речі, на його території розміститься ще і ярмарок їжі – тож добре буде і голові, і шлунку!

Фото: pexels.com

3. Фестиваль кави «Кам’янецька турка»

10-11 травня

Ви знали, що перша кав’ярня в Україні з’явилася ще в 1672 році саме у Кам’янці-Подільському? Так, саме тут її відкрили турки ще за часів Османської імперії.

На згадку про це у місті-музеї щороку проводиться свято кави. В історичному центрі Кам’янця-Подільського розбивається справжнє кавове містечко. Тут можна насолодитися різними видами ароматного напою, взяти участь у конкурсах і майстер-класах, а також побачити гігантську турку, яка варить одразу 200 літрів кави!

4. Фестиваль «Полтавська галушка»

8-9 червня

Галушка – символ Полтави, у цьому місті встановлено їй навіть кумедний пам’ятник. На цьому полтавчани вирішили не зупинятися і запровадили свято галушки прямо в центрі міста.

Це справжнє українське святкування: багато їжі, конкурси, забави, майстер-класи та вистави. Та й де, як не тут, у Полтаві, навчитися нарешті готувати знамениті галушки?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 страв одеської кухні, які потрібно спробувати хоч раз у житті

5. Львів на тарілці-2019

14-16 червня

Всі вже знають, що Львів – туристична та гастрономічна столиця України. І особливо це вірно під час свята під назвою «Львів на тарілці», що відбудеться в середині літа на Галичині.

На вас чекає традиційна галицька кухня, а також майстер-класи з приготування львівських страв та напоїв від місцевих шеф-кухарів.

Також ви зможете помилуватися тарілками, вручну розписаними галицькими майстрами. І придбати на згадку цей сувенір.

Фото: pexels.com

6. Свято меду Маковій у Пирогово (Київ)

11 серпня

Пирогове або Пирогів – унікальне село на Київщині. Тут розташований Музей архітектури та народного побуту, де можна прогулятися між старовинними українськими хатинами та млинами. Це – подорож у минуле, яку можна здійснити, просто доїхавши київським метро до станції Теремки.

У Пирогові відзначають усі українські свята, як то Великдень, Різдво, Івана Купала, Маковія.

На свято Маковія (Медовий Спас) сюди з’їжджаються бджолярі зі всієї України, а жінки виготовляють обрядові букети. Тут можна буде скуштувати різні види меду, страви та напої з меду та купити собі найбільш цікаві його зразки.

7. Свято винограду та вина в Івано-Франківську

24-25 серпня

Свято винограду й вина проводиться в Івано-Франківську щорічно – так місцева влада популяризує виноградарство на Прикарпатті. Тут ви зможете не просто самостійно спробувати продукцію місцевих виноградарів, а й дізнатися експертну думку.

Професійні дегустатори щороку обирають найсмачніше та найбільше гроно, а також – найкраще вино у кожній категорії: сухе, солодке, напівсолодке. Можна просто скуштувати, а краще – мотати на вус та спробувати виростити найкращий сорт винограду у себе на дачі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарбузова каша та устриці з чилі: Незвичні рецепти козацьких страв

Новини по темі