5 цікавих новорічних традицій королівської родини, про які ви не знали

Різдвяні традиції королівської родини
gettyimages.com

Дізнайтеся, як проводять свята члени британської королівської родини.

Поділитися:

Британська королівська родина особливо поважає новорічні традиції. Вони називають Різдво одним з найголовніших свят у календарі. Сьогодні ми назвемо ТОП-5 цікавих традицій, яких дотримується уся родина Єлизавети ІІ у період зимових свят. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принц Гаррі та Меган Маркл хочуть жити подалі від Вільяма та Кейт Міддлтон?

СВЯТКУВАННЯ ЗА МІСТОМ

Новорічні свята у королівської родини проходять за містом - у Сандрінгемському палаці. На різдвяному обіді можуть бути присутніми лише 25 гостей, тому королева запрошує справді найрідніших. Цікаво, що будучи у статусі дівчини принца Вільяма, Кейт Міддлтон не мала змоги потрапити на святкування. Меган Маркл ж змогла цьогоріч отримати запрошення. 

ГРА В ШАРАДИ 

Шаради - улюблена гра королеви. Це важлива святкова традиція, якої потрібно дотримуватися. Однак існує один цікавий нюанс - перемогти у грі повинна саме Єлизавета, тож ніхто із членів родини ні в якому разі не має її перевершити. Запрошення на гру гості отримують за тиждень. Спершу в Сандрінгемський палац прибудуть герцог та герцогиня Сассекські та Кембриджські, а вже потім - принц Чарльз, принцеса Камілла та сама королева (тобто найстарші з сім’ї). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вагітна Меган Маркл зачарувала вишуканим вечірнім вбранням

СВЯТКОВЕ ЗВАЖЕННЯ 

Святкове зваження - ще одна цікава новорічна традиція королівської родини. Зі слів королівського біографа Інгрід Сюард, Маркл та її мама мають зважитися до і після різдвяної вечері — і це пройде під пильним наглядом самої королеви Єлизавети. Вона особисто розставляє гирьки на стародавніх вагах і фіксує вагу кожного гостя. Традиція зародилася на початку ХХ ст. Таким чином король Едвард VII перевіряв, чи добре нагодовані його гості.

ЛИСТІВКА ВІД КОРОЛЕВИ 

Ще у юні роки Єлизавета ІІ започаткувала милу традицію - відправляти святкові листівки із побажаннями на Новий рік своїм рідним, друзям, політичним діячам тощо. Оскільки королева повинна підписати близько 700 листівок особисто, вона починає процес ще у серпні. Єлизавета супроводжує привітання підписами «Королева Єлизавета», менш офіційні лаконічно - «Єлизавета», а для родичів ніжно - «Лілібет».

РІЗДВЯНА ВЕЧЕРЯ 

Особливо важливою у королівському святкуванні є різдвяна вечеря. Тут існує чіткий дрес-код - смокінги для чоловіків та вечірні сукні-максі для жінок. Меню вечері пропонує страви виключно французької кухні. Кожен член королівської родини може принести страву для святкового столу. До прикладу, принц Чарльз щороку пригощає усіх сливами зі свого саду в Глостерширі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кейт Міддлтон із 6-місячним сином знялась у родинній фотосесії

Фото: gettyimages.com

Новини по темі