5 міфів про харчування молодих мам, у які ми досі віримо

5 міфів про харчування молодих мам
@alena_shoptenko

Зірковий дієтолог розвінчує міфи про раціон матусь, що годують грудних дітей.

Поділитися:

Українська танцівниця, головний хореограф другого сезону оновлених Танців з зірками Олена Шоптенко нещодавно презентувала свій відеоблог у YouTube. У новому випуску зірка зустрілася з відомим дієтологом Наталією Самойленко і дізналася усю правду про харчування вагітних й матусь, що годують грудних дітей. До вашої уваги ТОП-5 міфів про харчування молодих мам, у які ми досі віримо. 

Міф 1. Потрібно менше їсти, аби швидше схуднути. Дієтолог наголошує, що для молодих мам, які годують, важливо виділити мінімум три прийоми їжі протягом дня. Як показує практика, керуючись сильним бажанням, на трьохразовий раціон може знайти час навіть найбільш зайнята мама. 

Якщо мама не буде здоровою, щасливою і не матиме фізичної сили, дитині не буде від цього краще. Тому намагайтеся завжди знайти час для поживного сніданку, обіду та вечері, - наголошує Наталія. 

Міф 2. Сніданок можна й пропустити. Наталія Самойленко радить снідати через півгодини після пробудження:

«Перша їжа - дуже важлива. У нас в медицині це зветься метаболічний вектор. Тобто від того, що ви з’їли у першу годину після сну, залежить багато процесів, що відбуваються в організмі. Тому поставте собі за мету не пропускати сніданок». 

Якщо у вас немає часу готувати вранці, можна підготувати продукти з вечора. Це може бути моцарела, яйця, гречана каша, адигейський сир.

Міф 3. Не споживати сендвічі. Інколи кожній із нас кортить з’їсти смачний сендвіч, і складається враження, що бутерброд корисним не буває. Однак дієтолог розвіює й цей міф:

«Як варіант, до ідеального бутерброду можуть входити цільнозерновий хліб, авокадо, відварене або запечене м’ясо птиці й листя салату. Ви можете додати й вершкового масла. Його користь вже давно доведена. Головне, обирати якісний продукт і керувати його дозу. Пам’ятайте, чим жирнішим є вершкове масло, тим якісніший цей продукт».  

Міф 4. Шоколад - це небезпечно. Наталія Самойленко розповіла, що шоколад є не тільки одним із найбезпечніших, а й найкориснішим продуктом. Він є своєрідним антистрес-продуктом, який майбутня або молода мама може споживати, аби потішити себе смаколиком. 

Окрім магнію шоколад містить до 400 різних інгредієнтів. Звичайно, мається на увазі чорний шоколад. Відсоток вмісту какао має бути не меншим 70%. 

Міф 5. Не можна їсти на ніч. Олена Шоптенко зізнається, що старається не їсти після того, як кладе маленького Олексія спати. Але коли наступає безсонна ніч (бо у її малюка зараз ростуть зуби), прокидається й апетит. Дієтолог Наталія Самойленко радить молодим мамам втамовувати почуття голоду навіть серед ночі. Майже усе можна їсти молодим мамам вночі, окрім вуглеводів: яйця, авокадо, сир, несолодкий йогурт. 

«Особливо раджу авокадо. Це дивовижний фрукт. Він навіть занесений у «Книгу рекордів Гіннеса» як найжирніший та найкалорійніший продукт, проте у ньому майже немає вуглеводів. А для мам це важливо. Такий продукт не буде стимулювати ні рівень глюкози у крові, ні інсуліну. Це означає, що такий нічний перекус не принесе вам зайвих кілограм», - відкрила секрет Наталія. 

Детальніше про поради Наталії Самойленко дізнавайтеся у відео: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих домашніх напоїв для тих, хто худне до літа

Новини по темі