5 простих домашніх напоїв для тих, хто худне до літа
Дієтолог Наталія Самойленко поділилася оригінальними рецептами корисних напоїв.
Весна у розпалі, тож саме час попрацювати над своїм тілом й здоров’ям в цілому. Дієтолог Наталія Самойленко у своїй книзі «Їж, пий, худни» представляє до вашої уваги рецепти надкорисних детокс-коктейлів та смузі, що насичують організм корисними речовинами і допомагають схуднути. Беріть на замітку й нумо готувати!
Напій «Рідка енергія»
Інгредієнти:
Зелене яблуко -1 шт.
Огірок невеликий - 1 шт.
Лайм - ½ шт.
Банан - ½ шт.
Зелений базилік або крес-салат - 1 пучок
Листя м’яти - 5–6 листків
Вода прохолодна - 100 г
Приготування:
Покладіть у блендер усі інгредієнти й додайте 100 г прохолодної води. Змішуйте до утворення однорідної маси.
Цей напій — концентрація корисних речовин і чудового смаку. Огірок і м'ята надають коктейлю нотку свіжості, а крес-салат — пікантності. Напій містить велику кількість заліза, кальцію, вітамінів С, К і провітамін вітаміну А, - зауважує Наталія.
Лимонад «Спіруліновий»
Інгредієнти:
Порошок спіруліни - 1 ст. л.
Апельсин - 1 шт.
Лимон - 1 шт.
Лайм - 1 шт.
Крес-салат - 1 пучок
Зелене яблуко - 1 шт.
Приготування:
Покладіть у блендер усі інгредієнти і змішуйте до утворення однорідної маси.
Напій «Рідкий салат»
Інгредієнти:
Червоний болгарський перець - 1 шт.
Морква - 3 шт.
Імбир тертий - 1 ст. л.
Лимон - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Білокачанна капуста - 5 листків
Приготування:
Вичавіть сік із кожного інгредієнта. Змішуйте сік до утворення однорідної маси.
Напій «Відтінки зеленого»
Інгредієнти:
Огірок - 1 шт.
Шпинат - 100 г
Зелене яблуко - 1 шт.
Ківі - 2 шт.
Зелений базилік - 1 пучок
Листя капусти кале, пак-чой або пекінської - 3 шт.
Вода прохолодна - 50 г
Приготування:
Покладіть у блендер усі інгредієнти і додайте воду. Змішуйте до утворення однорідної маси.
Надзвичайно корисний напій, джерело вітамінів і мінеральних солей. До того ж — це дуже смачно, - стверджує експерт.
Лимонад «Капустяний»
Інгредієти:
Білокачанна капуста - 1 малий качан
Броколі - 1 малий качан
Капуста кале або пак-чой - 1 малий качан
Брюссельська капуста - 200 г
Петрушка - 1 пучок
Огірок - 2 шт.
Морква - 2 шт.
Приготування:
Вичавіть сік із кожного інгредієнта. Змішуйте сік до утворення однорідної маси.
Більше рецептів корисних домашніх напоїв та цікавої інформації про здорове харчування читайте у книзі Наталії Самойленко «Їж, пий, худни», яку випустило видавництво «Книголав». До слова, нещодавно відбулася презентація книги Наталії Самойленко «Їж, пий, худни» у київському готелі TSARSKY.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустрічаємо весну: 4 найпопулярніші дієти цього сезону
Фото: gettyimages.com