5 секретів Софі Лорен, які зробили її іконою краси та стилю

Правила краси та стилю легендарної Софі Лорен | Зірковий стиль | 1+1
Фото: Alfred Eisenstaedt

Так ось у чому річ!

Поділитися:

Сьогодні італійській акторці, найсексуальнішій жінці 50-х, Софі Лорен, виповнилося 85 років. Та навіть у своєму віці муза кінорежисерів і дизайнерів не готова поступатися титулом ікони краси і стилю. З легкістю і природною витонченістю вона продовжує давати фору дівчатам, вдвічі і втричі молодшим за неї.

Зараз візитівкою акторки як і раніше залишаються приталений силует з акцентом на декольте, нетривіальні аксесуари та, звісно, хутро. Чому ці речі допомогли Софі назавжди увійти в історію моди, а її поради не мають терміну придатності? Розкриваємо 5 актуальних донині правил стилю та краси Софі Лорен. 

Підкреслена жіночність

Фігурою італійської красуні завжди захоплювалися, а вона не соромилася її демонструвати. Однак робила це дуже елегантно і хитро: без зайвої відвертості, легкими натяками та інтригуючими акцентами. У гардеробі Софі Лорен переважали спідниці міді та силуетні сукні, часто з корсетом і глибоким декольте. Кожен образ зірка незмінно доповнювала поясом, щоб привернути увагу до осиної талії.

Жіноча сукня, як паркан із колючого дроту, має служити своїй меті, не затуляючи вид (с) Софі Лорен

Пильно діва добирала й відтінки. Софі вважала, що найкраще її благородний оливковий колір шкіри підкреслює чуттєва палітра червоного та ніжної лазурі. До того ж на думку Лорен (і, мабуть, усіх стилістів світу), завжди доречні — білий та чорний.

«Жінку в капелюшку неможливо забути»

Сьогодні такий аксесуар зустрічається в жіночих гардеробах не часто. Проте для Софі Лорен капелюшки були і залишаються справжньою пристрастю. Широкополі, гаучо, федори, тірольські — акторка знала, як створити ідеальний тандем із будь-яким вбранням.

Поки погода дозволяє, скористайся порадою ікони та приміряй кілька особливо актуальних капелюшків прийдешнього сезону. Наразі в тренді — берети, панами з традиційних «осінніх» матеріалів (кашеміру, вовни, шкіри, вельвету), драматичні капелюшки з вуаллю і варіанти з широкими полями.

Краса — у деталях

Головні убори — лише мала частина вражаючої колекції аксесуарів Софі. Як переконує кінозірка, саме деталі розкривають особистість людини, її настрій і, звісно, наявність смаку.

Свої вбрання Лорен найчастіше доповнює елегантними шийними хустками і сонцезахисними окулярами — в оправі та доволі великими. Також Софі подобається додавати шику за допомогою коштовних прикрас. Але ось із ними, якщо тільки не збираєшся на звану вечерю або урочистий захід, краще знати міру.

Котячий погляд

Навіть якщо чоловіку вдавалося встояти перед розкішним декольте Софі, зірка все одно не залишала жодного шансу його серцю не розбитися вщент. Піднімаєш голову — а там гіпнотичний погляд, з полону якого вже не звільнитися. Такого ефекту Лорен досягала не лише глибиною смарагдового відтінку очей, але і димчастим макіяжем.

Кожна жінка, сідаючи за туалетний столик, стає художницею і занурюється в світ мистецтва. Точніше — вона отримує шанс (с) Софі Лорен

Досі Софі не зраджує своїм фірмовим стрілкам — тепер тоншим і менш графічним. Ти можеш спробувати як широкі лінії, так і дуже делікатні —  обидва варіанти актуальні. Якщо ж твої очі мають схожу мигдалеподібну форму і ти не ставиш собі за мету їх візуально збільшити, підводь нижні повіки також.

Для вечірнього образу котячі стрілки можна об’єднати із smokey eyes —  це зробить погляд млосним і справді магнетичним.

«Важко стати неперевершеною, якщо ти лінива»  

Софі Лорен не втомлювалася повторювати, що над собою потрібно працювати з таким же завзяттям, як ти робиш це в офісі. Утім, діва ХХ століття ніколи не виснажувала себе надмірними фізичними навантаженнями або дієтами.

Фото: Getty Images

На її думку, краще не ставити себе в жорсткі рамки, а зосередитися на регулярності. До прикладу, щоденна ходьба упродовж години може замінити важкі тренування тричі на тиждень, які зазвичай швидко набридають.

У раціоні мають переважати корисні продукти, але і балувати себе час від часу потрібно. Якщо постійно відмовлятися від шматка торта, рано чи пізно зірвешся — і з'їси його повністю. А от це вже буде справді прикро.

Більше про життя та принципи Софі Лорен дізнаєшся з відео:

Тобі також буде цікаво: 

1. 5 секретів вічної молодості від Дженніфер Лопес

2. 7 б'юті-трендів осені, які хочеться спробувати якомога швидше

3. Секрети краси дружини Комарова, якими варто скористатись

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі