7 народних методів від підвищеного тиску

Народні методи від підвищеного тиску

Гіпертонією страждають більше мільярда жителів Землі. Багато хто і не знає про свій діагноз.

Поділитися:

Високий тиск найчастіше зустрічається у людей, які живуть у постійних стресах, мають погані звички та нерегулярно харчуються. Гіпертонія часто з'являється у молодих людей.

Артеріальний тиск вважається високим або підвищеним, якщо систолічний кров'яний тиск дорівнює або перевищує позначку 140, діастолічний кров'яний тиск дорівнює або перевищує 90.

Ми підібрали 7 народних методів, які допоможуть знизити тиск.

1. Вода

В домашніх умовах можна пополоскати ноги приблизно дві хвилини в тазику з холодною водою. Як альтернатива – потримайте під холодною водою руки кілька хвилин. Наприкінці процедури можна побризкати на обличчя холодною водою і прикласти змочену ганчірку на сонячне сплетіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієта для волосся: Які продукти повернуть блиск і відновлять силу

2. Чай з м’ятою

Також досить поширеним засобом від підвищеного тиску є звичайний чай з м'ятою або суміш зі склянки мінеральної води, столової ложки меду і соку половини лимона. Випити напій потрібно за один прийом. Тиск знижується на 15-20 пунктів впродовж 20-30 хвилин.

3. Лимон, мед та часник

Візьміть півсклянки меду, лимон перетріть на тертці разом зі шкіркою. Потім додайте п'ять зубчиків часнику і все це розмішайте. Цю суміш поставте в темне місце на тиждень. Приймайте 3 рази на день по одній чайній ложці. Зберігайте лікувальний засіб в холодильнику.

4. Журавлина

Чудовий народний засіб від підвищеного тиску - ягоди журавлини. Дві склянки журавлини змішайте з 100 грамами цукру, нагрійте та доведіть до кипіння. Приймайте перед їжею по одній склянці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 швидких дієт

5. Глибоке дихання

Щоб трохи знизити тиск, потрібно робити спеціальну дихальну вправу. Глибоко вдихніть, а потім повільно видихайте, протягом 5-7 секунд. Через 1-2 хвилини такої гімнастики тиск повинен трохи знизитися.

6. Компрес з яблучного оцту

Продукт розводять з водою в рівних пропорціях. Отриману суміш просочують через шматочок тканини, який прикладають до ніг. Яблучний оцет позитивно впливає на серцево-судинну і нервову систему, швидко нормалізує показники артеріального тиску.

7. Лід

Кубиком льоду масажують шийні хребці. Коли лід розтане, шкіру витирають насухо. Потім беруть 3-5 крапель камфорного масла і 15 хвилин розтирають охолоджену ділянку. Цього часу достатньо, щоб артеріальний тиск нормалізувався.

Завжди потрібно додаткове обстеження у лікаря, а особливо якщо:

- гіпертонія несподівано виникла після 60 років,

- тиск підвищився раптово,

- медикаментозне лікування не допомагає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

Радимо купити прилад для вимірювання тиску і регулярно ним користуватися: в тому випадку, якщо ви будете знати свій нормальний тиск, ви відразу звернете увагу на показники, що відрізняються від норми.

Новини по темі