Як доглядати за шкірою обличчя у холодну пору: 2 поради + 3 маски

Корисні поради по догляду за шкірою обличчя
pixabay.com

Домашні маски з харчових продуктів помітно покращать стан вашої шкіри

Поділитися:

Холодний вітер та перепади температур негативно впливають на нашу шкіру. Обличчя в холодну пору року страждає від почервонінь та стягнутості. 

Комусь із нас не дає спокою сірий чи червоний колір обличчя взимку, а комусь нестерпно муляють око мімічні зморшки, які восени стають більш помітними. Неозброєним оком помітно – саме зараз наша шкіра потребує додаткової кількості вітамінів та поживних речовин.

Ось кілька домашніх масок, які допоможуть пережити прохолодний сезон.

1. Очищаюча маска з вівсянки

Складові:

  • вівсяні пластівці
  • йогурт без добавок
  • мед (для сухої шкіри).

Змішайте вівсяні пластівці з йогуртом, поки не отримаєте дуже густу кашу. Якщо шкіра дуже суха, додайте мед – він відмінно зволожує. Нанесіть маску на обличчя на 15 хвилин, а потім змийте теплою водою.

Якщо шкіра жирна або комбінована, додавайте до складу 1-2 ч. л. лимонного соку.

2. Бананова маска від тьмяності й сухості шкіри

Складові:

  • перестиглий банан
  • мед

Збийте виделкою рівну кількість бананової кашки і меду, нанесіть на чисте, сухе обличчя і залиште на 20 хвилин. Змийте прохолодною водою. Робіть таку маску двічі и на тиждень, і ви забудете про її сухість і лущення.

3. Маска від запалень з алое

Складові:

  • лист алое - 1 штука
  • вода - 300 мл
  • мед - 3 ст. л.

Промийте лист алое, поріжте його на маленькі шматочки, залийте в каструльці холодною водою і поставте її на вогонь. Коли суміш закипить, потримайте її на маленькому вогні ще 15 хвилин. Процідіть відвар і додайте меду. Охолодженою сумішшю змастіть очищене обличчя. 10 хвилин потримайте і вмивайтеся. Повторювати процедуру потрібно кожні 2-3 дні, щоб очистити шкіру від прищів.

Окрім масок, у холодну пору потрібно дотримуватися ще кількох простих правил:

1. Користуватися тоніком для обличчя.

Багато хто нехтує цим засобом для догляду. Втім, протирати обличчя тоніком між вмиванням і кремом – дуже важливо, оскільки тонік допомагає шкірі краще поглинати зволожувальний крем. Таким чином його корисна дія примножується.

2. Звичайна пудра для обличчя стане вам хорошим помічником взимку. Вона стає додатковим захистом від переохолодження шкіри обличчя. Косметологи рекомендують наносити її після денного крему. Як бонус, забудете про жирний блиск шкіри обличчя у приміщені.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як мати фантастичний вигляд після 40: Секрети краси від Кемерон Діас

 

Новини по темі