Як перемогти безсоння: 5 методів

Як перемогти безсоння

У списку ворогів хорошого сну - алкоголь, тютюн та протизаплідні таблетки.

Поділитися:

Як відомо, сон - це найкращі ліки. Саме його якість та тривалість впливає на здоров’я всього організму людини. Під час глибокого сну тіло повністю розслабляється, відбувається оздоровлення всіх систем нашого організму. Проте, часто люди стикаються з такою проблемою, як безсоння. Після такої ночі люди мають поганий настрій, втомлені та дратівливі.

Як навчитись легко засинати – далі у тексті.

Зауважимо, сон любить дотримання режиму. Привчіть себе до постійного графіку: спробуйте кожен день лягати спати рівно о 22.30 і прокидатись о 7.00. І ніякого післяобіднього відпочинку.

Відмовтесь від зайвих перевантажень перед сном. Мозок не встигне моментально перебудуватися з роботи на відпочинок. Однак упродовж дня ми рекомендуємо займатися спортом, наприклад, ходити в басейн. Це не тільки зміцнить імунітет і оздоровить організм, але і додасть приємну втому, що позитивно вплине на сон. Ввечері також корисно подихати свіжим повітрям.

Правильний перекус у вечірній час доби повинен складатися з вуглеводів, і як не дивно, це булочки, тортики та каші - вони вважаються найкращим снодійним. Головне не перестаратися і не завдати шкоди фігурі! А тим, хто худне випити кефіру або з'їсти сирок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які допоможуть заснути

Досить дієвою буде ароматерапія. Потрібно всього лише додати кілька крапель олії в аромалампу. Найкраще для цього підійдуть олії бергамоту, меліси, іланг-ілангу, ромашки. Якщо у вас немає аромалампи, підійде інший спосіб - покладіть біля подушки гілочки м'яти. Її аромат також чудово заспокоїть нервову систему, і ви зможете легко заснути.

Найголовніше для успішної боротьби з безсонням - припинити приймати це близько до серця. Не хвилюйтесь! Адже шкоди організму завдає не саме безсоння, скільки постійні переживання через нього.

На добраніч!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 страви, якими можна перекусити перед сном без шкоди для фігури

Новини по темі