Як схуднути до літа? 5 простих порад

5 порад: як схуднути до літа?
unsplash.com

Дієтолог та фітнес-тренер радить, як без шкоди для здоров’я скинути зайві кіло

Поділитися:

До літа залишилось півтора місяця. Вони промайнуть дуже швидко, тож саме час почати готуватись до пляжного сезону.

Для того, щоб в останні два тижні перед відпусткою не сидіти на кефірі та яблуках, ми пропонуємо потурбуватись про фігуру вже зараз. Як саме, розкаже дієтолог та фітнес-тренер Оксана Злепко.

Скорегуйте меню

Правильне харчування — це 80% успіху на шляху до здорового та стрункого тіла. Для того, щоб швидко схуднути, потрібно лише дотримуватись трьох простих принципів:

  • Не переїдайте. Найчастіше причиною зайвої ваги є дуже великі порції, навіть коли їжа — здорова. Зменшуйте об’єм порцій.
  • Виключіть з раціону хліб. А також інші борошняні вироби — вони важко засвоюються, погіршують обмін речовин та залишаються у вигляді жирових відкладень на тілі. Якщо вам складно відразу відмовитися від випічки, їжте хліб потрошку та лише до 12:00 години — у такому випадку ви зможете витратити зайві калорії впродовж дня.
  • Не моріть себе голодом. Робіть перекуси. Якщо ви не їсте більше 4-х годин, велика ймовірність переїсти під час наступного прийому їжі.Наш організм — розумна система. Коли протягом дня тіло отримує корисні речовини, це впливає на всі процеси — покращується розумова діяльність, прискорюється метаболізм, збільшується працездатність. Тому між сніданком, обідом та вечерею їжте свіжі фрукти, курагу, ізюм, чорнослив, горіхи.

Фото: freepik.com

Встановіть режим дня і дотримуйтесь його

Як би дивно це не прозвучало, але для того, щоб схуднути, потрібно спати. Нічний сон має становити не менше 7 годин. Якщо до цього додаються фізичні навантаження, тілу потрібно більше часу, щоб відновиться.

Створіть собі розклад, в якому буде прописаний режим сну. Наприклад, щоденний відбій – о 22:00 і денний сон з 13:00 до 14:00. Завдяки гарному сну ми вирішуємо безліч психологічних проблем, які також можуть призвести до зайвої ваги.

Збільшіть фізичне навантаження

Фізична активність здорової людини не повинна бути меншою, ніж 10 000 кроків на добу. Придбайте крокомір, або використовуйте спеціальну програму на телефоні — так ви реально побачите свою фізичну активність за день.

Це буде вас мотивувати та дозволить стежити за своєю рухливістю. Якщо ви не полюбляєте піші прогулянки, прекрасною альтернативною стануть заняття фітнесом, танцями, відвідування тренажерного залу. Вистачить навіть 30 хвилин занять вдома. Головне — робити це регулярно.

Фото: freepik.com

Стежте за водним балансом

Наш організм постійно потребує поповнення водного балансу. Здоровій людині слід випивати до 2 літрів води щодня.

Якщо дотримуватись цього простого правила, ви отримаєте позитивний результат: поліпшення метаболізму, необхідне зволоження шкіри та значне зменшення обсягів тіла. Якщо постійно пити достатньо води, можна навіть подовжити молодість.

Зберігайте позитивний настрій

Нерідко нестабільний емоційний фон для жінок — це основна причина заїдання стресу. Тривалі прогулянки парком, читання книг, спокійна музика, йога  — це прекрасні заняття, здатні врівноважувати наш внутрішній стан.

Навіть 10 хвилин медитації перед сном здатні прибрати до 80% негативного вантажу з вашого дня. Якщо ви матимете гарний настрій, ризик набору зайвої ваги завжди буде мінімальним.

Фото: unsplash.com

Найголовніше в цій непростій справі  —  заручитися підтримкою. Нехай члени вашої сім’ї та друзі підтримають вас. Разом худнути завжди простіше!

А інші корисні поради Оксани Злепко читайте на її сторінці в Facebook або дивіться відео на Youtube-каналі!

Новини по темі