Як вигідно і без ризиків купувати речі за кордоном: Секрети онлайн-шопінгу

Як вигідно і без ризиків купувати речі за кордоном: Секрети онлайн-шопінгу
Фото: Freepik

Дізнавайся, як придбати речі відомих брендів у Великій Британії.

Поділитися:

Бувало, знаходиш на сайті відомого іноземного бренду СВОЮ річ, а потім виявляється — її неможливо доставити в Україну? Або ж вартість доставки дорожча від самої покупки? Така прикрість легко зіпсує настрій кому завгодно. Та ми підкажемо, як цього уникнути.

І, певно, ти в курсі, що чимало речей улюблених світових брендів вигідніше замовляти онлайн із-за кордону, ніж купувати їх в українських магазинах. Відмовляти собі в економії — карколомна помилка.

Редакція 1plus1.ua та сервіс доставки товарів myMeest з’ясували, як вигідно і (що не менш важливо) без ризиків шопитися онлайн за кордоном. Наприклад, у Великій Британії…

ЧИМ НАМ ПОЛЮБИЛАСЯ БРИТАНІЯ?

Do you speack English? Yes, I do.

Переваг шопінгу в британських інтернет-магазинах більш ніж достатньо. Насамперед – це мова. Англійська значно популярніша серед українців, ніж, скажімо, німецька, французька чи китайська.

Фото: Unsplash

Особливі бренди

Ще одна перевага «туманного Альбіону» — чимало всесвітньо відомих й улюблених багатьма брендів, як то Topshop та Forever 21, мають офіційні представництва у Британії. Придбати одяг там вигідніше, ніж в українських крамницях.

Фото: instagram/topshop

І не менша спокуса — значна кількість якісних британських брендів взагалі не представлені в Україні. А тому в тебе є чудова можливість обрати речі, які не бачитимеш на кожному третьому українцеві. У цьому разі радимо звернути увагу на Peacocks, NEW LOOK, Boohoo, George, River Island, Dorothy Perkins.

Блискавична доставка

Звертай увагу на британські сайти, у яких діє next day delivery (доставка наступного дня). Така послуга передбачає додаткову, проте невелику, плату. А втім, замовлення триматимеш у руках менш ніж за тиждень.

ЧОМУ КУПУВАТИ РЕЧІ В БРИТАНІЇ ВИГІДНІШЕ?

Щоб переконатися у вигідності купівлі на британському сайті, ми обрали актуальну нині річ — пару теплого зимового взуття. Так, в Україні чоботи популярного бренду Clarks коштують 4 999 грн. Натомість на британському сайті — 125 фунтів, що відповідно до чинного курсу становить 3895 грн. Навіть із урахування ПДВ, мита і вартості послуги за доставку, сума виходить приємнішою.

Фото: Freepik

І пам’ятай – доволі вигідно замовляти одразу кілька речей! Так не доведеться спустошувати гаманець за кожну доставку окремо. Ба більше — деякі магазини навіть пропонують безкоштовну доставку, якщо покупка перевищує певну суму.

ТРОХИ МАТЕМАТИКИ (ОБІЦЯЄМО — БУДЕ ЛЕГКО)

Приємно, що покупки вартістю до 100 євро не обкладаються митом. Однак, згідно з Податковим кодексом України (п. 196.1.17), на дорожчі замовлення для фізичних осіб накладається мито 10% і ПДВ 20%. Це покупець має сплатити тільки з суми, яка вийшла за межі 100 євро. 

Зауважимо, що правило «100 євро» діє для фізичних осіб. Для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців безмитний ліміт сягає 150 євро.

Порахувати мито і ПДВ допоможе наступна формула. Уявімо, що вартість нашої покупки становить 200 євро. Отже (200 євро - 100 євро)*30% (ПДВ + мито) = 30 євро.

Фото: Pexels

КІЛЬКА КРОКІВ ДО МРІЇ

Із покупками визначилися, ціну задоволення визначили — тепер час оформити замовлення й чекати на доставку омріяної посилки. Здійснивши це з допомогою сервісу доставки, можна не хвилюватися через можливі ризики отримання товару.

myMeest візьме на себе транспортування твоїх покупок із Британії (та з інших країн світу) до України. Тобі лише треба зареєструватися на сайті сервісу, зробити замовлення в онлайн-магазині й оформити доставку. Тримай покрокову інструкцію цих етапів — і не варто дякувати!

Реєстрація на myMeest

1. Перейди на сайт myMeest.

2. У правому верхньому куті сторінки натисни на кнопку «Реєстрація» та уважно заповни всі необхідні поля.

3. Скориставшись вказаною електронною адресою та паролем, увійди в «Кабінет».

4. У лівому верхньому куті під своїм іменем та прізвищем знайдеш унікальний ID – 6 цифр.

5. У вкладці «Адреси за кордоном» обери потрібну країну з переліку (Англію). Вказана навпроти зображення прапора адреса знадобиться, коли оформлюватимеш замовлення в іноземному магазині.

Оформлення замовлення в магазині

1. Із каталогу рекомендованих магазинів обери той, у якому хочеш здійснити покупку.

2. Речі, що припали до душі, додай у «Кошик» та перейди до оформлення замовлення.

3. Під час оформлення покупки у графі з прізвищем додай до нього свій унікальний ID (наприклад, Kovalenko089787). Адреса доставки – та, що була вказана поруч із зображенням прапора країни (Англії) в «Кабінеті» на сайті myMeest.

4. Здійсни оплату та очікуй на електронну скриньку трекінговий номер, під яким прямує покупка до складу myMeest.

Оформлення доставки на myMeest

1. У «Кабінеті» зліва перейди у вкладку «Куплені товари» і натисни кнопку «Нове замовлення».

2. У додатковому вікні, що відкрилось, обери країну (Англію), в магазині якої було здійснене твоє замовлення.

3. У відповідну графу введи трекінговий номер замовлення, який тобі надіслав магазин після оплати покупки.

4. Уважно заповни решту порожніх рядків (кожна графа пояснює, яку саме інформацію туди потрібно внести).

5. Збережи всі зміни та очікуй сповіщення про те, що товар прийшов на склад myMeest. Після цього можеш його відправити в Україну в найближче відділення Meest або за адресою, яку вкажеш у розділі «Отримувачі».

Розрахувати вартість доставки товару службою myMeest можна за допомогою онлайн-калькулятора.

ЩЕ ОДИН СЕКРЕТ

Фото: Unsplash

Як швидко ти отримаєш своє замовлення залежить від низки обставин. Тож здійснюй важливі покупки за два-три тижні до моменту, коли тобі знадобиться замовлена річ (якщо це, до прикладу, подарунок).

Дізнавайся, які якісні та модні речі можна купити за кордоном онлайн:

1. 

2. 

3. 

4. 

Новини по темі