Як бути з морозильником, якщо світло відключили на довгий час

Як зберегти продукти в морозильній камері при відключенні світла.
Freepik

Як зберегти продукти в морозильній камері при відключенні світла.

Поділитися:

Відключення світла завжди є великою незручністю, що інколи унеможливлює нормальне функціонування в межах власної квартири. Воно негативно впливає не тільки на домашні процеси, а і на стан побутової техніки, що, так чи інакше, страждає від постійний перебоїв і може виходити з ладу. На жаль, холодильники і морозильні камери ледь не перші домашні помічники, що відчувають на собі такі відключення, адже процес розморозки, що розпочинається одразу після відключення від струму, починає відображатися і на продуктах і на самому пристрої. Та як можна уберегти техніку та продукти від таких наслідків?

Тип холодильника

По перше, варто розібратись з типом морозильної камери. Відомо, що вертикальні морозильники тримають холод ефективніше. Тож, якщо у вас вертикальна морозильна камера, то маєте більше часу зберегти продукти від повного псування. Також, роль грає і рік випуску холодильника, адже холодильники старого типу тримають холод дуже слабо, на відміну від нових.

Щільність продуктів

Основне правило, аби зберегти свіжість продуктів і морозильну камеру від протікань - наповнити її по максимуму. Чим щільніше одне до одного лежатимуть продукти - тим довше вони будуть зберігати холод, адже повітря в такій обстановці нагріватиметься повільніше. Якщо продуктів для заповнення морозилки мало, то варто розкласти невеликі пляшки чи пакети з водою.

Закарбувати холод

Важливим завданням є зберегти холод в межах морозильної камери, аби виграти час до відновлення електропостачання. Таким чином, категорично не можна постійно відчиняти дверцята морозильника, щоб не заспускати тепле повітря. При дотриманні всіх вказаних правил, з умовою, що холодильник нового зразка, холод триматиметься від 12 до 24 годин.

Якщо відключили надовго?

Якщо світла нема вже довго, треба дотриматись всіх заходів, аби не пошкодити холодильник. По перше, витягнути всі продукти. Морозильну камеру варто ретельно очистити від льоду і бруду. Під холодильник обовʼязково постелити рушник і слідкувати за тим, чи тече з-під нього вода. Періодично прибирати воду, якщо вона витікає. Не забудьте перед очисткою відключити холодильник під джерела живлення, навіть якщо світла нема. Таким чином ви захистите себе від удару струмом і холодильник від короткого замикання при різкому включенні електрики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі