Рецепт кабачкової ікри на зиму: смак, як з дитинства

Рецепт кабачкової ікри на зиму: класичний і з майонезом
Pixabay/Outsideclick

Сезон кабачків в самому розпалі —  тушкуємо, смажимо, робимо заготівки на зиму. Пропонуємо рецепт кабачкової ікри на зиму смаком, як з дитинства.

Поділитися:

Ікра з кабачків — смачне корисне блюдо, яке обов'язково має бути серед заготівок на зиму. Пропонуємо перевірений класичний рецепт кабачкової ікри на зиму і рецепт кабачкової ікри з майонезом. Впевнені, що дані страви не залишать байдужим нікого з членів сім'ї.

Рецепт кабачкової ікри

Для приготування класичної кабачкової ікри на зиму родом з нашого дитинства необхідно взяти такі продукти:

Кабачки - 3 кг
Цибуля - 1 кг
Томатна паста - 100 г
Цукор - 1 ст.л.
Сіль - 2 ст. л.
Лимонна кислота - 1 ч.л.
Рослинна олія, чорний перець - за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані перці, помідори, кабачки у сметанному соусі: рецепт Руслани Писанки

Рецепт кабачкової ікри: класичний

Підготуйте овочі для приготування кабачкової ікри. Наріжте кабачки кружечками або кубиками, обсмажте їх на пательні. Подрібніть цибулю та натріть моркву на середній терці. Обсмажте підготовлені овочі на окремій пательні (можна додати трохи солодкого перцю). З'єднайте обсмажені кабачки, моркву, цибулю та подрібніть їх блендером (за допомогою м'ясорубки).

Помістіть подрібнені овочі в сотейник та поставте на вогонь для тушкування. Після закипання суміші, додайте сіль, цукор, лимонну кислоту, томатну пасту і поперчіть. Готуйте на слабкому вогні до бажаної консистенції періодично помішуючи.

Готову кабачкову ікру на зиму розкладіть по заздалегідь підготовленим чистим банкам та закатайте кришками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати смачну запіканку з кабачків: рецепт «шарлотки» з кабачків від Руслани Писанки

Рецепт кабачкової ікри з майонезом

Дуже смачна виходить кабачкова ікра з майонезом та томатною пастою. Для її приготування необхідно взяти наступні продукти:

Кабачки - 3 кг
Часник - 1 головка
Томатна паста - 250 г
Майонез - 250 г
Цукор - 100 г
Сіль - 1 ст. л.
Чорний перець - 1/2 ч.л.
Оцет - 2 ст.л.
Рослинна олія - ​​на ваш смак

Для приготування кабачкової ікри з майонезом подрібніть в м'ясорубці попередньо вимиті та очищені кабачки та часник. Додайте майонез, томатну пасту, сіль, цукор, перець та масло. Тушкуйте на повільному вогні близько 3 годин періодично помішуючи. Коли кабачкова ікра буде готова, додайте оцет й розкладіть по стерилізованим банкам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як готувати молоду картоплю: простий рецепт пряної картоплі з маслом по-французьки та зеленню

Зберігайте рецепт кабачкової ікри на зиму і робіть загітовки з задоволенням!

Дивіться відео рецепт солоних огірків у ранковій програмі «Сніданок з 1 + 1»

Новини по темі