Як зробити глазур на паску на желатині: "дзеркальна" глазур, що не кришиться

Як приготувати дзеркальну глазур на паску на желатині: рецепт
Instagram/artem_kinash

Глазур на паску на желатині: рецепт приготування "дзеркальної" глазурі.

Поділитися:

Вже 24 квітня православні християни будуть відзначати одне з найбільших релігійних свят – Великдень. Сьогодні, на Чистий четвер, традиційно печуть паски та фарбують яйця. Прикрашають паски глазуррю – помадкою з білків. Але традиційну білкову глазурь можна замінити іншою, наприклад желатинова глазур для паски не кришиться, тому її так полюбляють сучасні господині. А ще вона на вигляд дуже святкова, "дзеркальна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пофарбувати яйця в домашніх умовах: цибулиння, каркаде, сік буряка, куркума

Як зробити глазур на паску з желатином

Глазур на паску з желатину має особливий присмак і щільнішу консистенцію, в порівнянні з іншими варіантами, проте добре тримається і не обсипається. Як приготувати глазур, що не кришиться?

Інгредієнти:

  • желатин – 1 чайна ложка (5 г)
  • холодна вода – 6 ст. ложок (2 з них для розчинення желатину)
  • цукор – 1 склянка

Дзеркальна глазур: приготування

  • Чайну ложку желатину всипте в маленьку піалу. До нього влийте 2 столові ложки холодної води. Перемішайте та залиште желатин набухати.
  • Далі в невелику каструльку висипте цукор, додайте до нього 4 ст. л. води. Помішуючи, нагрійте на невеликому вогні до розчинення цукру.
  • Далі, теж помішуючи, додайте набряклий желатин до гарячого цукрового сиропу.
  • Отриману масу збивайте міксером на високій швидкості до побіління маси (це триватиме близько трьох хвилин). Готово! Глазурі треба дати трохи часу охолонути, а потім можна приступати до прикраси паски.

Паска глазур дзеркальнаФОТО: Instagram/elvira.foods

Ще, окрім традиційної білкової глазурі, можна приготувати глазур на паску з маршмелоу, з меренги, з шоколаду. Але якщо ви хочете глазур на паску, яка не кришиться, варто обирати саме дзеркальну, желатинову глазур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великдень 2022: легкий та швидкий рецепт паски від Євгена Клопотенка

Дивіться, як приготувати дзеркальну глазур для торта за рецептом від Валентини Хамайко. Так само дзеркальну глазур можна приготувати і для паски.

Новини по темі