Бюджетний та легкий рецепт солоденького: запашні медові кекси ("Сніданок з 1+1")

Бюджетний та легкий рецепт солоденького: запашні медові кекси ("Сніданок з 1+1")
Pexels/Maroš Markovič

Як приготувати медові кекси? Швидкий рецепт.

Поділитися:

За часів війни, яку почала росія, існує проблема дефіциту продуктів та закриття продуктових магазинів. Але ж побалувати себе та дітей солоденьким хочеться! У такому разі ароматні, теплі та прості у приготуванні медові кекси – це ідеальний сніданок. В Англії цими ласощами любили починати день, тому що кекси – це порційна страва. Його вистачає якраз на чашку чаю чи кави, але при цьому і ситно, і солодко. Ведучі "Сніданку з 1+1" приготували медові кекси та поділилися рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарячий український борщ швидкого приготування для військових: волонтерки налаштували власне виробництво

Для смачних медових кексів нам знадобиться:

рецепт

З кефіром кекси будуть більш дієтичні та тверді, а зі сметаною будуть жирніші та пухкіші. Також ведучі "Сніданку з 1+1" радять використовувати не розпушувач, а саме соду, адже тоді кекси виходять дуже-дуже пухкими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорнобаївський" хліб випікають волонтери з Києва: у чому його особливість (розповіли у "Сніданку. Онлайн")

Етапи приготування:

1. З'єднуємо в мисці цукор та всі рідкі інгредієнти. Змішуємо віночком до однорідного стану.

2. Додаємо просіяне з содою і розпушувачем борошно і замішуємо тісто. Воно має бути трохи густішим за сметану.

3. Можна додати горіхи, корицю та інші спеції на смак. Валентина Хамайко, наприклад, любить поєднання меду з корицею за приємний аромат.

4. Розкладаємо тісто за формами.

5. Духовку варто розігріти до 200 градусів. Якщо ви випікаєте мафіни чи кекси, не забувайте, що вона має нагріватися і зверху, і знизу. Конвекція не потрібна. Випікаєте 20-25 хвилин. Смачного!

Дивіться сюжет:

Новини по темі