Чорна п'ятниця: 5 найкращих порад для шопінгу

Чорна п'ятниця 2023: 5 найкращих порад для шопінгу | 1+1
Freepik

Як найкраще провести Чорну п'ятницю 2023: корисні поради та лайфхаки.

Поділитися:

Чорна п’ятниця – ідеальна нагода потішити себе речами, про які давно мрієш. Та в потоці вражень від спонтанних покупок буває складно втримати контроль над ситуацією. Акційні товари приваблюють настільки, що в результаті ніякої економії не відбувається — ми просто накуповуємо купу непотрібних речей. Саме тому на передодні цьогорічного «великого розпродажу» ми зібрали п’ять корисних порад, що допоможуть не проґавити найкращі товари та не витратити гроші даремно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорна п'ятниця 2023: походження та дата найбільшого дня розпродажів

1. Не купуйте все одразу

Якими б привабливими не були знижки, пам’ятайте – гаманець не безмежний. Тож перш ніж йти до магазину, складіть список із трьох-п’яти речей, які точно вам потрібні. Визначіть бюджет, який можете витратити на розпродажах, і не виходьте за його межі. Не дайте святковій ейфорії ввести себе в оману, щоб замість очікуваної економії ви не залишилися зовсім без грошей.

2. Заздалегідь ознайомтеся із товарами та цінами 

Напередодні Чорної п’ятниці підіть у справжню розвідку. Прогуляйтеся магазинами з омріяними речами та занотуйте ціни обраних товарів «до знижки». Улюблена хитрість продавців – перекреслити високу вартість на ціннику, а як акцію поставити звичайну ціну товару. З попередньою підготовкою ви не дасте недобросовісним компаніям ввести себе в оману.

Магазин

3. Командна робота

Жодна людина не здатна опинитися у двох місцях одночасно, а Чорну п'ятницю з купою людей в торгових центрах це стало б дуже класною суперсилою. Тож, саме час створити власну команду покупців. Обговоріть з родиною та друзями речі, які кожен із вас планує придбати, та продумайте разом маршрут. Поки хтось вирушає в одне місце, інша людина вже купує щось ще. Це допоможе зекономити час та ресурси.

ЦУМ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Список справ, які потрібно встигнути зробити до Нового року

4. Інтернет-шопінг 

Для вдалого шопінгу в Чорну п’ятницю не обов’язково стояти у довгих чергах та носити в руках важкі пакети з покупками. Багато торговельних мереж вже кілька тижнів мають святкові розпродажі, і долучитися до них можна на офіційних сайтах. Не доведеться пробиватися через великі скупчення людей і витрачати гроші на транспорт — майже будь-що можна купити за допомогою телефону чи ноутбуку. Та товари в інтернеті також можуть швидко закінчуватися, тому вже поспішіть придбати омріяні речі.

Ноутбук

5. Чорна п’ятниця – час подарунків

Американці вигадали це дійство, аби відкрити сезон підготовки до зимових свят. Це ж так зручно – придбати подарунки більш ніж за місяць до Різдва та Нового року. Тож і вам варто пригадати цю особливість Чорної п’ятниці. Додайте до свого списку покупок декілька новорічних презентів, і вам не доведеться бігати в пошуках подарунків прямо перед Новим роком. 

Подарунки

Фото: Unsplash, Freepik

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Календар свят на грудень 2023: оновлені дати державних, церковних та неофіційних свят

Як в українських магазинах готуються до Чорної п'ятниці і як уникнути необдуманих покупок: деталі у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube:

Новини по темі