COVID-19: як можна комбінувати вакцини в Україні

Нові схеми вакцинації від COVID-19 в Україні: як можна комбінувати вакцини
Pixabay/geralt

В Україні змінили змішані схеми вакцинації від COVID-19.

Поділитися:

В Україні змінили змішані схеми вакцинації від COVID-19. Відповідні схеми були опубліковані на сторінці Міністерства охорони здоров'я України у Facebook. Раніше стало відомо, що в Україні дозволили бустерну дозу вакцини від COVID-19 для всіх громадян віком від 18 років.

Як можна комбінувати вакцини від COVID-19

  •  1-ша доза CoronaVac + 2-га AstraZeneca, Pfizer чи Moderna
  •  1-ша доза AstraZeneca + 2-га Pfizer чи Moderna
  •  1-ша доза Pfizer, Moderna + 2-га AstraZeneca

схема вакцинації від коронавірусу

Інтервал між введеннями для всіх схем – 28 днів. Такі самі схеми можна застосовувати також для додаткової чи бустерної дози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія може завершитися вже наступного року — припускають у ВООЗ (про ситуацію у світі та Україні та нову вакцину)

Напередодні стало відомо, що Україна вводить бустерну дозу вакцинації проти коронавірусу для людей віком від 60 років. Нагадаємо, що зараз у світі активно поширюється виявлений у листопаді на півдні Африки штам коронавірусу «Омікрон», який має 32 мутації. Завдяки такій кількості мутацій «Омікрон» поширюється дуже швидко, проте спричиняє легші симптоми, ніж «Дельта».

Новий COVID-сертифікат після бустерної дози можна буде отримати згодом. Він діятиме 270 діб з дати її введення, а згенерувати його можна буде в застосунку «Дія» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним зелений сертифікат про повний курс вакцинації.

Чому коронавірус може залишатися в організмі людини понад сім місяців, дивіться сюжет:

Новини по темі