COVID-19: На півдні Франції виявили новий штам коронавірусу, більш заразний, аніж Омікрон

 У Франції виявили новий штам коронавірусу
Pixabay/fernandozhiminaicela

Французькі вчені виявили новий штам коронавірусу. Він був зареєстрований як B.1.640.2.

Поділитися:

Вперше новий штам коронавірусу знайшли у мандрівника з Камеруну ще у середині листопада 2021 року. Чоловік вакцинувався за три дні до поїздки, а за день до встановлення діагнозу в нього з’явилися легкі респіраторні симптоми. Мутація інфекції поширюється в місті Форкальк'є в Провансі. 

Французькі вчені Інституту середземноморської інфекції (IHU) у Марселі допустили, що чоловік міг заразити щонайменше 12 людей на півдні Франції: результати їхніх тестів показали зараження на "атипову комбінацію мутацій".

Новий варіант коронавірусу отримав тимчасову назву B.1.640.2. За словами дослідників, новий штам має 46 мутацій – це більше, ніж в «Омікрону», що робить його стійкішим до вакцин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19: в Україні почали вводити ревакцинальну дозу вакцини та стало відомо, як довго вірус живе в організмі

Коронавірус в Україні станом на 4 січня

Станом на 4 січня кількість людей, які захворіли коронавірусом Covid-19 від початку пандемії в Україні, – 3 678 088 випадків коронавірусу (+1 746 за попередню добу).

Нагадаємо, що зараз у світі активно поширюється виявлений у листопаді на півдні Африки штам коронавірусу «Омікрон», який має 32 мутації. Завдяки такій кількості мутацій «Омікрон» поширюється дуже швидко, проте спричиняє легші симптоми, ніж «Дельта».

Лікар-реаніматолог Борис Бриль про новий штам коронавірусу Омікрон: 

Новини по темі