День прав тварин: Як знаменитості допомагають звірам

Міжнародний день прав тварин: Як знаменитості допомагають звірам
Фото: Getty Images

Читай, кому з зірок не байдуже життя тварин.

Поділитися:

Чимало знаменитостей мають пухнастих та не дуже – і охоче показують їх кумедні світлини в соцмережах. Та багато хто з них пішов далі й вирішив: про тварин варто турбуватися глобально. 10 грудня світ відзначає День прав тварин, і з цієї нагоди ми вирішили пригадати імена знаменитостей, які стали на їхній захист.

Еллен Дедженерес

Одіозна ведуча популярного ток-шоу регулярно допомагає тваринним притулкам і навіть має власний благодійний фонд, що займається захистом тварин від браконьєрства.

«Я хочу, щоб ми жили у світі, де догляд за тваринами не був би настільки рідкісним, що заслуговував би на нагороду. Все, що я роблю – це ставлюсь до тварин із повагою та гідністю, яких вони заслуговують. Сподіваюсь, скоро всі будуть чинити так само», – поділилася Еллен.

Фото: facebook/ellentv

Леонардо Ді Капріо

Голлівудський актор чи не перший потрапив до рядів тих, хто пропагує екологічний спосіб життя. Він неабияк переймається питаннями глобального потепління, збереження морського життя й дикої природи. Ще в далекому 1998-му Ді Капріо заснував іменний фонд із захисту видів, що зникають. До того ж зірка регулярно виступає на тематичних заходах із гучними промовами проти браконьєрства.

Фото: facebook/LeonardoDiCaprio

Єн Сомерхолдер

Зірка «Щоденників вампірів» та його дружина, акторка Ніккі Рід – одні з найбільших активістів тваринного руху серед зірок. І річ не лише в тому, що подружжя прихистило чимало тварин із притулків. Іменний фонд актора бореться за збереження довкілля та надає гранти відповідним організаціям. Із благородною метою знаменитість максимально використовує і власну популярність, публікуючи натхненні пости в соцмережах.

Фото: instagram/iansomerhalder

Джамала

У вересні 2019-го в центрі столиці відбувся Всеукраїнський марш за тварин, і вже не вперше до ходи долучилася українська співачка Джамала. Знаменитість підтримала ідею, що так активно обговорюється в Україні останнім часом, – цирк без тварин.

«Якщо кожен хоча б на хвилину замислиться про масштаби проблеми і почне поступово змінюватися, тоді ми нарешті зможемо досягти балансу з іншими жителями нашої планети. Пам‘ятайте, захист слабких – справа сильних!» – звертається до своїх підписників артистка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Jamala (@jamalajaaa)

Христина Соловій

Тендітна співачка категорично проти натурального хутра, про що гучно заявляє скрізь. Аби привернути увагу публіки до цієї проблеми, дівчина пішла на зухвалий крок і знялася оголеною – а це на неї не схоже!

«Краще оголені, ніж у хутрі! Долучаюсь до флеш-мобу #знімайхутро та підтримую боротьбу за відмову від натурального хутра. В XXI столітті хутро перетворюється на криваве жлобство, а шуба стає найгіршим подарунком. Долучайтеся!» – написала Христина у своєму Instagram.

Більше зіркових добірок шукай за посиланнями:

1. 

2. Чим снідають українські знаменитості

3. Танець Балана і язик Каменських: Найяскравіші фішки українських зірок

4. Найоригінальніші імена зіркових дітей

5. 5 знаменитостей, яким вік – не завада

Новини по темі