День родини – 8 липня: історія свята та привітання

День родини 2021 в Україні: коли святкують, як привітати?
Pexels/Vlada Karpovich

8 липня свято в Україні – відзначають День родини 2021. У цей важливий день варто привітати членів своєї сім’ї та згадати про роль родини у житті кожної людини.

Поділитися:

День родини – це не просто дата. Це усвідомлення того, наскільки важливими для суспільства, держави та кожної окремої людини є сімейні цінності. Саме в родині починається та розвивається людське життя. В сімейному колі формуються перші цінності, характер, світогляд.

День родини в Україні

8 липня відзначається православне свято – День Петра і Февронії. Їх здавна вважають покровителями родини та шлюбу. Це свято, по суті, було українським прототипом Дня закоханих, оскільки саме шлюб Петра і Февронії взято за канонічний зразок християнського подружжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли свято Петра і Павла 2021 та що не можна робити у цей день

Вважається, що 8 липня – свято, коли добре одружуватися або брати заручини. А ось незаміжні дівчата, які прагнуть знайти свою половинку, покладаються на магічні сили, які, за повір’ям, панують на землі саме в цей день. І ворожать на своїх суджених.

Тож недивно, що саме 8 липня обрали для святкування Дня родини в Україні. Це свято офіційно почали відзначати в нашій країні не так давно. 30 грудня 2011 року Президент України підписав Указ №1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят», в якому і зазначається, що 8 липня в нашій країні буде святкуватися День родини. Вперше його відзначали у 2012 році і потім вже щороку.

Міжнародний день сім’ї відзначається з 1994 року. ООН встановила для нього дату – 15 травня. Тож в Україні про сімейні цінності згадуємо принаймні двічі на рік. Та про важливість родини для життя кожного слід пам’ятати завжди.

День родини: привітання у віршах 

Коріння прадідів, а ми – рясні гілки.
Родинне дерево на світі лиш одно.
В житті любові сіяла зерно.
На щедрій ниві колос дозріва.
Тепло родинне сповнене добром.
Родина і батьки – святі слова.
Марія Яновська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вийти заміж в будь-якому віці: Ольга Сумська розказала про легендарну яблуню на Сумщині

Сім’я – це майбутнє, це дуже важливо,
Це той осередок, де щастя й тепло.
Сім’я – це любов, мир і діточки-диво,
Найкраще усе, що на серце лягло.
Це ласка, турбота, довіра, повага,
Терпіння, взаємність і щирі серця.
В сімейнім житті є своя перевага,
Бо тут зрозуміють усе до кінця
Надія Красоткіна

РодинаФото: Pexels/Pixabay

Привітання з Днем родини у прозі

Люблю тебе, моя сім’я! Для мене родина – це головна опора та підтримка у житті. Любов рідних людей безцінна, а сімейний затишок не можна порівняти ні з чим: він викликає радість у душі, приносить просте, спокійне, щире щастя. Вітаю з Днем родини! Нехай буде злагода і благополуччя у всій нашій сім’ї!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астрологічний прогноз на липень: кому зірки віщують особливий місяць і чого робити у липні не варто (коментує астролог)

Щиро вітаю всіх з Днем родини! Сімейне коріння – це основа життя. Нехай наше родинне дерево буде рости, розростатися, стає щораз сильнішим і більш квітучим. А його коріння будуть міцними, щоб давати енергію та живити всіх членів нашої сім’ї! З Днем родини!

Новини по темі