Дочка Чапкіса розказала про його останній танець: вальс перед смертю

Останній танець Григорія Чапкіса. Донька Григорія Чапкіса про останній вальс батька
Facebook Lilia Chapkis

Все життя легендарний танцівник та хореограф Григорій Чапкіс провів у ритмі танцю. Його останнім танцем став вальс, про який розповіла донька маестро.

Поділитися:

Усе життя в ритмі танцю. Так розповідь про Григорія Чапкіса у програмі «Світське життя» розпочала ведуча Катерина Осадча. Вона згадала про творчий шлях хореографа, про те, як з Григорієм Миколайовичем прощалися рідні та колеги, а також поспілкувалася з його дітьми та онучками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Григорія Чапкіса поділився зворушливим танцем з батьком

На церемонії прощання з маестро його донька Лілія розповіла про останній танець свого тата:

Він був у лікарні, майже без свідомості. Я йому поставила вальс, і раптом він ожив. Поки я танцювала, тримаючи його за руку, він весь час супроводжував мене поглядом, ніби вальсуючи разом зі мною.

Фото: Facebook Lilia Chapkis

Фото: Facebook Lilia Chapkis

Ці слова розчулили до сліз дочку та онучок легендарного хореографа, які приїхали з Італії, щоб провести з ним останні дні життя.

Пані Лілія додала:

Ми Чапкіси, і ми завжди будемо танцювати.

Попрощатися з батьком терміново прилетів із Сан-Франциско і його молодший син Грег. Він зазначив, що батьківські настанови будуть з ним завжди по життю. Це, в першу чергу, бути гарною людиною, ставитися до людей відверто і щиро.

Фото: Facebook Greg Chapkis

Попрощатися з Григорієм Чапкісом приїхав і Президент України Володимир Зеленський. А також колеги хореографа по шоу-бізнесу, серед яких Влад Яма, Павло Зібров, Ілона Гвоздьова. Павло Зібров зазначив про Григорія Чапкіса наступне:

Він показав, що у паспорт не потрібно заглядати. Якщо ти творець, треба творити до останньої хвилини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Легенда не вмирає»: як зірки відреагували на смерть Григорія Чапкіса

Нагадаємо, Григорій Чапкіс помер 13 червня на 92-му році життя. Прощальні оплески легендарному танцівнику пролунали 18 червня. Його поховали на Байковому кладовищі у Києві.

Більше про легендарного танцівника та хореографа дивіться у свіжому випуску «Світського життя»:

Новини по темі