Легендарний хореограф Григорій Чапкіс пішов із життя

Помер Чапкіс Григорій: хореографу йшов 92 рік

Суддя шоу «Танці з зірками», легенда українського танцю Григорій Чапкіс помер на 92-му році життя.

Поділитися:

Григорій Чапкіс помер в результаті тривалого хворобливого періоду. Спочатку знаменитий хореграф був госпіталізований з двосторонньої пвнемоніей в грудні 2020 року. Тест на коронавірус не підтвердив підозру на ковід. Чапкіс в результаті виписали, але вже 6 січня госпіталізували знову через те, що запалення легенів виявилося недолікованим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плакали всі: 89-річний Григорій Чапкіс зворушив вальсом, присвяченим молодій коханій

Зовсім недавно Григорій Чапкіс був госпіталізований знову зі скаргами на болі в спині і ногах. Про те, що знаменитий хореограф Григорій Чапкіс помер, не витримавши хворобливого навантаження у такому віці, повідомив син танцюриста, Грег Чапкіс, на своїй сторінці в Інстаграм.

григорій чапкіс

Григорій Чапкіс танцював з дитинства, а професійну кар'єру розпочав у 16 років. Довгий час (близько 26 років) артист виступав у складі Державного ансамблю танцю УРСР під керуванням Павла Вірського, з яким мав близько 70 гастрольних закордонних поїздок. В 1988-1990 роках жив у Італії. Григорій Чапкіс був декілька разів суддею шоу "Танці з зірками": у 2006-2007 роках та в 2019-му.

Григорій Чапкіс був одружений 4 рази. Ім'я останньої дружини було засекреченим. Відомо лише, що обраниця хореографа була молодша від нього на 51 рік, тобто була ровесницею його онуки 39-річної Ганни Сафрончик. Діти Чапкіса продовжили шлях батька і стали хореографами: донька Лілія в Італії, а син Григорій (Грег) в Сан-Франциско.

Варто зазначити, що Григорій Чапкіс був для багатьох прикладом незламної жаги до життя та молодечого запалу. 

Новини по темі