"Досі хвилююсь перед прямими ефірами", — Святослав Гринчук про роботу в ТСН (ексклюзив)

Святослав Гринчук про роботу в ТСН та підготовку до ефірів

Ведучий ТСН Святослав Гринчук розповів, як готується до ефірів ТСН.

Поділитися:

Святослав Гринчук працює ведучим ТСН з 2016 року. Ексклюзивно для сайту 1+1 він розповів, які зміни помітив у проєкті та в собі за останні роки.

"ТСН, як на мене, залишається авторитетним і впізнаваним брендом. ТСН детально і зблизька висвітлює війну у 2024, але так само детально і зблизька висвітлювала її і у 2016-му, коли я вперше провів свої випуски новин. Якщо я не помиляюсь, мій перший ефір тоді, у жовтні 2016-го, розпочинався із прямого включення одного з наших журналістів з Донбасу, на той час — із зони АТО.  Ми розповідали про героїв, добровольців, волонтерів тоді й робимо це зараз. Для нас війна не розпочалась у 2022-му. Наших фронтових кореспондентів вже багато років знають і поважають військові. Ми відстежуємо, хронікуємо. Інколи, на жаль, вшановуємо,  згадуємо, поминаємо, але ніколи не залишаємось осторонь. І за це величезна повага команді професіоналів, з якою щодня маю честь пліч-о-пліч працювати.

Водночас ми намагаємось дослухатись до вимог часу, шукати нову аудиторію, в тому числі у  соцмережах — стежимо за трендами, намагаємось говорити з глядачами зрозумілою мовою. Тому, коли ви увімкнете випуски 8-річної давнини, очевидно, якісь зміни впадуть в око. Але це буде радше обгортка, яку час від часу треба оновлювати. Що ж до мене персонально, то такі зміни легше оцінювати глядачам. Чи почуваюсь я нині впевненішим у собі? Так. Чи досі я хвилююсь перед прямими ефірами? Теж так. Адреналін нікуди не зникає і багато телевізійників люблять цей фах зокрема і за це".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий ТСН Святослав Гринчук розповів, як не потрапляти на гачок дезінформації в медіа

Також ведучий ТСН поділився, як готується до прямих етерів випуску новин.

"Маю простий ритуал — контролювати ефір у будь-якій ситуації. Розуміти усе, про що плануєш розповісти глядачу, які емоційні акценти варто зробити. Розуміти задуми режисерів і випускових редакторів. Розуміти, з ким з гостей будеш спілкуватись, що від них розраховуєш дізнатись.  Якщо говорити про суто технічні моменти, то завжди перед ефіром "пробігаюсь" по всіх топонімах, іменах, прізвищах та власних назвах, які будуть лунати упродовж випуску, особливо по малознайомих, аби у глядача потім не виникло враження, що вони для мене і справді малознайомі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святослав Гринчук розповів, як вони з дружиною розподіляють обов'язки щодо виховання доньки Дзвінки

Ведучий ТСН Святослав Гринчук дав ексклюзивне інтерв'ю сайту 1+1 про інформаційну безпеку в умовах війни, найважливіші минулорічні досягнення, стосунки з дружиною, виховання доньки Дзвінки та багаторічну роботу в ТСН. Читайте повне інтерв'ю за посиланням.

До речі, в ТСН, що виходить щодня о 19:30 в марафоні новин та на YouTube, ви можете дізнатися найгарячіші новини України та світу. У сюжеті нижче розповідаємо, як НАТО анонсували найбільші за 40 років військові навчання в Європі для стримування росії.

Новини по темі