Єгор Гордєєв розповів про свій авторський проєкт "Твій вечір": про формат вечірнього шоу, особливих гостей та непересічні історії

 Прем'єра на 1+1: Єгор Гордєєв розповів про свій авторський проєкт "Твій вечір"

Напередодні прем'єри вечірнього інфотейнмент-шоу "Твій вечір" розпитали у автора проєкту Єгора Гордєєва, що цікавого готують для глядачів каналу 1+1.

Поділитися:

Вже в понеділок, 6 грудня о 22:45 на глядачів каналу 1+1 чекає прем'єра нового вечірнього інфотейнмент-шоу "Твій вечір" з Єгором Гордєєвим. Формат проєкту передбачає невимушене обговорення із гостями студії найактуальніших подій дня з абсолютних різних точок зору, часом зовсім неочікуваних. В кожному епізоді будуть розглядатися злободенні теми із суспільного, політичного, спортивного та культурного життя. 

Єгор Гордєєв Твій вечір

Як зазначає ведучий Єгор Гордєєв, який і є автором проєкту, ідея подібного шоу дуже на часі, адже нам всім не вистачає "спокійних і розумних розмов різних людей". 

"Ми просто всі не помітили момент, як розучилися говорити і слухати один одного, якщо всього-навсього маємо різні позиції і досвіди. «Твій вечір» — спроба максимально широко і несподівано подивитись на головні події дня. Не біля бар’єрів, а за круглим столом. Не під лайку, а під музику. Не про політику, а про життя".

Напередодні прем'єри ми розпитали у Єгора Гордєєва, як працювали над форматом шоу та запуском, кого саме планують запрошувати до студії та як залучатимуть до обговорення глядачів. 

"Твій вечір" – для кого це шоу?

"Твій вечір" – це шоу для тих, хто стомився на роботі, стомився бути в інформаційному потоці, для тих, хто заплутався та хоче просто сісти й зрозуміти, де головне, а де другорядне.

Шоу «Твій вечір» допоможе знайти собі класного співрозмовника навіть тоді, коли поруч нікого немає. Це компанія цікавих неординарних та інтелігентних людей по той бік екрану, які є фахівцями, але розмовляють з Вами про важливе простою доступною мовою. Ми зберемось з ними в студії за одним столом і Вам по той бік екрану радимо сісти разом з нами, налити собі чаю або чогось міцнішого і спокійно підсумувати день під гарну музику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСтали відомі імена тренерів «Голосу країни-12»

Гості студії – це виключно експерти з різних галузей чи також медійні особистості та лідери думок?

Це буде абсолютно «різнобарвний» стіл. Ми плануємо запрошувати і культурних діячів, і політиків, і лідерів думок, і експертів різних галузей, наприклад, психотерапевтів тощо. У всіх них теж є своє життя, яке насправді мало чим відрізняється від нашого з вами у глобальних сенсах: вони теж ходять на роботу, ведуть дітей у садочок... Всім цим людям теж страшно, коли чують якісь тривожні чи невтішні новини.

У нас творча амбіція зібрати за одним столом абсолютно не схожих людей – таких, що в реальному житті можуть навіть ніколи не перетинатися. Можливо, коли ви вперше побачите та їх почуєте, то здивуєтесь, як по-різному «звучить» тема дня у нашому обговоренні.

Ми хочемо, щоб глядачі почули настільки багатогранні думки і подумали «а що, так можна було?». Можна-можна! Тому що ми живемо в час, коли нелінійні рішення, нелінійні думки рятують та роблять світ крутим.

Ми звикли слухати експертів, які говорять дуже правильні речі і, в цілому, здебільшого мають рацію. Але на практиці є маленький нюанс – у повсякденному житті рішення приймають люди, які не є експертами. Вони дуже часто обирають не найліпший варіант. Тому ми за столом збираємо не лише експертів та фахівців того чи іншого питання, а ми збираємо людей насамперед. Всіх тих, які, як і ми, щодня приймають виклик та роблять вибір.

Як плануєте залучати глядачів до обговорення тем дня?

Насамперед через сторінки у соцмережах (Instagram, Facebook). Впродовж годинного прямого ефіру я буду особисто переглядати реакцію глядачів, редактори будуть допомагати мені відбирати найгостріші запитання та побажання.

Також ми дуже націлені на історії. На Ваші історії. Коли Ви можете всій країні своїм власним прикладом розказати, як, наприклад, Ви з точки А прийшли в точку В. І на Вашому прикладі показати всім людям масштаб цієї проблеми або перемоги. Я особисто буду шукати такі історії та зачитувати їх у ефірі.

Ми дуже хочемо зробити глядачів співавторами нашого обговорення, бо «Твій вечір» — шоу про теми, які стосуються кожного.

В чому для вас найбільший виклик при запуску такого шоу?

В моєму досвіді це вже другий запуск інфотейнмент-шоу на 1+1 (навесні Єгор Гордєєв став продюсером денного інфотейнмент-шоу «Твій день»прим. авт.)

Звичайно, запуск великого, потужного телевізійного проєкту – це надзусилля, бо процес дуже енергозатратний. Всі залучені до створення цього шоу працюють понаднормово, бо нам хочеться показати глядачеві класний естетичний продукт, зробити його затишним та комфортним для сприйняття. Будь-яке телевізійне шоу – це наче завод, на якому більшість людей знаходяться поза кадром. І тут теж у нас є творча амбіція – показати більше роботу колег за лаштунками. Це теж цікаво глядачеві.

Єгор Гордєєв твій вечір

Чи орієнтувалися Ви на певні подібні шоу за кордоном та які шоу взагалі імпонують Вам особисто?

Я шалено люблю французьке телебачення. Коли ми запускали «Твій день», продюсером якого я є, я орієнтувався на французькі денні шоу. Мені страшенно подобається, як французи вміють розмовляти у кадрі і який антураж вони для цього використовують. У них є велика кількість таких шоу: Le petit journal, Grant journal, Bonsoir.  Ці шоу створюють максимально затишну атмосферу для глядача, для того, щоб він розслабився і міг не боятися вийти із зони комфорту. Французи роблять це перфектно. Ми з командою хочемо відтворити цю атмосферу по-українськи. Не копіювати, а зробити наш хюґе — наш український затишок. 

«Не під лайку, а під музику» — чи значить це, що програма завершуватиметься виступами українських музикантів чи це буде студійний оркестр?

Буде оркестр і це окремий виклик для режисерів і для мене, як для ведучого. У нас доволі стислий хронометраж, як для декількох тем та чотирьох гостей. А ще плюс музика як повноцінний гість — оркестр реагуватиме на все, що відбувається у студії. І цей момент звучання живої музики додає просто неймовірної естетики. Окрім цього, окремої уваги заслуговує вибір музичних інструментів для нашого оркестру. До прем’єри збережу інтригу та не називатиму які саме, але повірте на слово, це буде та музика, яку не просто приємно слухати, а й хочеться ще на неї дивитися.

Музика надає таким шоу інакше звучання у прямому і переносному сенсах. Ти розумієш, що є певні швидкоплинні і вічні речі, тобто можна зупинитися, перевести подих і все якось не так вже й тривожно. Мені дуже хочеться, щоб Ви це відчули та прожили разом з нами! До зустрічі у понеділок, 6 грудня, на каналі 1+1 о 22:45. Це буде «Твій вечір!