Коли "Євробачення-2022": точна дата двох півфіналів і коли виступає Україна

Коли відбудеться пісенний конкурс "Євробачення-2022": точна дата двох півфіналів

"Євробачення-2022": коли відбудеться конкурс, під яким номером виступають українські представники.

Поділитися:

Усі з нетерпінням чекають, коли відбудеться одна з найгучніших подій весни — пісенний конкурс "Євробачення-2022". Особливо усім цікаво, під яким номером виступлять представники України Kalush Orchestra та чи приїдуть вони в Італію виступати наживо (адже через війну, яку розпочала росія, є ризик, що Kalush Orchestra виступатимуть онлайн). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер Kalush Orchestra про підготовку до Євробачення-2022 в умовах війни

Коли перший півфінал "Євробачення-2022"

Отже, перший півфінал "Євробачення-2022" відбудеться у вівторок, 10 травня 2022 року о 22:00 за київським часом. У ньому візьме участь сімнадцять країн. До речі, спочатку у півфіналі мала брати участь росія, але її було усунуто через вторгнення російських військ в Україну.

Коли другий півфінал "Євробачення-2022"

Другий півфінал відбудеться 12 травня 2022 року о 22:00 за київським часом, у якому візьме участь вісімнадцять країн.

Коли фінал пісенного конкурсу "Євробачення-2022"

Фінал відбудеться 14 травня 2022 року о 22:00 за київським часом. У фіналі конкурсу візьме участь 25 країн: по 10 країн із кожного півфіналу та країни "Великої п'ятірки" (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція).

* "Велика п'ятірка" — це країни, які є засновниками та спонсорами конкурсу. Саме вони вкладають більшу частку фінансів в його організацію. Тому вони потрапляють до фіналу "Євробачення" автоматично, незалежно від зайнятого місця на конкурсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала зібрала 67 мільйонів євро для Збройних сил України під час виступу на національному відборі на Євробачення в Німеччині

Коли та як виступатиме Україна (гурт "Kalush Orchestra") на "Євробаченні-2022"

Kalush Orchestra, які є переможцями Національного відбору "Євробачення" за результатами глядацьких голосувань, представлятимуть Україну в Італії, місті Турині у першому півфіналі під номером 6.

номер Kalush Orchestra

Нещодавно стало відомо, що, попри повномасштабне вторгнення росії в Україну, Kalush Orchestra таки зможуть наживо представити Україну на конкурсі! Лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк сьогодні під час виступу у Львові заявив:

«Kalush Orchestra буде їхати в Турин, щоб виступити на Євробаченні вживу. Сьогодні ми зустрілися з гуртом перший раз у Львові, щоб порепетирувати всім разом, а не онлайн. І скоро ми їдемо на честь підтримки України, в рамках Євробачення, в тур по збору коштів».

Букмекери вже прогнозують Україні перемогу у шоу. За час війни пісня "Stefania", з якою гурт буде представляти Україну, стала певним символом боротьби за свободу, адже користувачі соцмереж підкладають цю пісню на фон відеороликів, присвячених героїчній боротьбі України проти росії. 

Прослухати пісню можете тут:

Новини по темі