Легкоатлетка Оксана Ботурчук, про яку зняли фільм «Пульс», виборола срібну медаль на Паралімпіаді в Токіо

Оксана Ботурчук здобула срібну медаль на Паралімпіаді в Токіо
Getty Images

Українська легкоатлетка Оксана Ботурчук, про яку зняли фільм «Пульс», вчора здобула свою чергову нагороду – «срібло» на Паралімпійських іграх у Токіо.

Поділитися:

36-річна Оксана Ботурчук, про яку було знято спортивну драму «Пульс», вчора здобула срібну медаль на Паралімпіаді у Японії. Фільм «Пульс» після успішного прокату у кінотеатрах показали 29 серпня на телеканалі 1+1. Він розповідає про певний період із життя Оксани. Проте спортсменка продовжує вражати своїми досягненнями: вчора вона стала другою на дистанції 400 м, клас Т12 (з порушенням зору) на Паралімпіаде-2020. Цю дистанцію вона пробігла за 55,33 секунди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець встановив світовий рекорд та виборов «золото»: плавець Андрій Трусов став першим на Паралімпійських іграх у Токіо

Оксана Ботурчук здобула золоту і 2 срібні медалі на Паралімпійських іграх у Пекіні в 2008 році, срібну та бронзову медаль у Лондоні (2012 рік), дві срібні медалі у Ріо (2016 рік) та вже 1 срібну нагороду у Токіо зараз.

ПульсФОТО: Facebook Пульс

Фільм «Пульс», прем’єра якого приурочена саме до Паралімпіади, розповідає про історію боротьби та шлях до перемоги Оксани Ботурчук. В результаті автомобільної аварії Оксана зазнала важких травм та на деякий час повністю втратила зір. Потім зір вдалося частково відновити, але рівноцінно змагатися з іншими спортсменами легкоатлетка вже не могла. Проте не втратила віру у себе і свої сили, продовжила тренування і здобула багато нагород, зокрема – і на Паралімпіадах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Пульс» – спортивна драма на реальних подіях: чим сподобається глядачам? Враженнями від фільму ділитися виконавиця головної ролі Наталія Бабенко

Дивіться, як розповідає про фільм «Пульс» актриса Наталія Бабенко, яка зіграла у ньому Оксану Ботурчук.

Літні Паралімпійські ігри 2020 у Токіо розпочалися 24 серпня та триватимуть до 5 вересня. У них беруть участь спортсмени із 168 країн світу, які змагаються у 22 видах спорту. Українська збірна традиційно одна з найсильніших на Паралімпіаді. Наразі Україна посідає 5 місце і загальному медальному заліку. Продовжуємо вболівати за наших спортсменів.

Новини по темі