Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Лімончелло, смак якого вам запам'ятається назавжди (рецепт)

Лікер лімончелло
Як приготувати вдома знаменитий італійський лікер.

Для приготування класичного рецепту лімончелло потрібно лише чотири інгредієнти: спирт, вода, лимонна цедра і цукор. Тому такий лікер готується дуже просто, щоправда настоювати потрібно близько 5 днів. Лимони для насиченої настоянки необхідно підібрати особливі, шкірка яких повинна бути дуже ароматною і з великою кількістю ефірних олій. Тоді смак домашнього напою буде неповторним.

Фото: pixabay.com

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЛІМОНЧЕЛЛО:

Лимон – 10 шт.

Горілка – 0,7 л.

Вода – ½ скл.

Цукор – ½ скл.

ЯК ГОТУВАТИ ЛІМОНЧЕЛЛО:

Фото: unsplash.com

1. Лимони добре помийте і дайте висохнути.

2. Зніміть шкірку з лимонів довгими смужками.  

Не використовуйте білу частину лимонних кірок. З ними готовий лікер буде гірчити.

3. Помістіть смужки лимонної цедри у велику ємність. Додайте горілку і накрийте плівкою. Дайте настоятися 4 дні при кімнатній температурі.

4. Воду з цукром перемішайте у великій каструлі на середньому вогні. Цукор повинен розтанути, а сироп – охолонути.

5. Додайте цукровий сироп в горілчану суміш. Накрийте кришкою і дайте постояти ще 8 годин.

ЧИТАЙТЕ АТКОЖ: Пудинг з насіння чіа: Простий рецепт від Соломії Вітвіцької

6. Готовий лікер процідіть, лимонні кірки викиньте.

7. Можна переливати лімончелло в пляшки та відправляти у холодильник.

Такий домашній лікер краще не зберігати довше місяця у холодильнику.

2019-02-11
Новини
Новини