Лімончелло, смак якого вам запам'ятається назавжди (рецепт)

Як приготувати вдома знаменитий італійський лікер.
Для приготування класичного рецепту лімончелло потрібно лише чотири інгредієнти: спирт, вода, лимонна цедра і цукор. Тому такий лікер готується дуже просто, щоправда настоювати потрібно близько 5 днів. Лимони для насиченої настоянки необхідно підібрати особливі, шкірка яких повинна бути дуже ароматною і з великою кількістю ефірних олій. Тоді смак домашнього напою буде неповторним.
Фото: pixabay.com
articleContentІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЛІМОНЧЕЛЛО:
Лимон – 10 шт.
Горілка – 0,7 л.
Вода – ½ скл.
Цукор – ½ скл.
ЯК ГОТУВАТИ ЛІМОНЧЕЛЛО:
Фото: unsplash.com
1. Лимони добре помийте і дайте висохнути.
2. Зніміть шкірку з лимонів довгими смужками.
Не використовуйте білу частину лимонних кірок. З ними готовий лікер буде гірчити.
3. Помістіть смужки лимонної цедри у велику ємність. Додайте горілку і накрийте плівкою. Дайте настоятися 4 дні при кімнатній температурі.
4. Воду з цукром перемішайте у великій каструлі на середньому вогні. Цукор повинен розтанути, а сироп – охолонути.
5. Додайте цукровий сироп в горілчану суміш. Накрийте кришкою і дайте постояти ще 8 годин.
ЧИТАЙТЕ АТКОЖ: Пудинг з насіння чіа: Простий рецепт від Соломії Вітвіцької
6. Готовий лікер процідіть, лимонні кірки викиньте.
7. Можна переливати лімончелло в пляшки та відправляти у холодильник.
Такий домашній лікер краще не зберігати довше місяця у холодильнику.