Найпотужніша магнітна буря в січні: коли чекати та як себе захистити

Потужна магнітна буря січня: коли, яка потужність, як захистити здоров'я
freepik.com

Скоро буде найпотужніша магнітна буря січня. Коли на неї чекати та як захистити свій організм від її негативного впливу?

Поділитися:

Вже незабаром на нас чекає ще одна магнітна буря, яка буде найбільш потужною у січні, а також найпотужнішою з початку 2022 року. Що про неї відомо та як захистити організм від її можливого негативного впливу?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магнітні бурі на січень 2022: календар безпечних та небезпечних для самопочуття днів

Коли третя магнітна буря січня

20-21 січня прогнозується найбільш потужна магнітна буря січня. Це перша по-справжньому значна буря з початку нового року, пік якої сягне 6-7 балів. Крім того, період підвищеної сонячної активності припаде ще й на кінець робочого тижня, на середу-четвер, тому деяким людям, втомленим буденними справами, її вплив на своє самопочуття може бути доволі серйозним. Дивіться, як кардіолог розповідає про вплив магнітних бурь та що робити, щоб почуватися у такі дні добре:

Як магнітні бурі впливають на здоров’я

У дні магнітних бур люди можуть почуватися зле: можлива поява головного болю, підвищення артеріального тиску, аритмія, слабкість та апатія. Особливо це стосується людей, які мають хронічні недуги, а також метеочутливих людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на січень 2022: що чекає на кожен знак зодіаку в першому місяці нового року?

Найпотужніша магнітна буря в січні припадає на період завершення новорічних та різдвяних свят (19 січня святкується останнє свято цього циклу – Водохреще) на тлі повноцінного робочого графіку. Тому її вплив може відчуватися особливо гостро. Тож лікарі радять у дні підвищеної сонячної активності та геомагнітних коливань утриматися від далеких поїздок, уникати стресів, фізичних та психологічних перенавантажень.

Як вберегти здоров’я від впливу магнітних бур 

Щоб захисти свій організм від негативного впливу магнітних бур, лікарі дають наступні прості та дієві поради:

  • Більше рухайтеся, ведіть активний спосіб життя, але уникайте перенавантаження на організм.
  • Гуляйте на свіжому повітрі, багато ходіть пішки.
  • Не нехтуйте ранковою зарядкою.
  • Пийте багато чистої негазованої води. Також корисним є трав’яний чай.
  • Менше пийте кави, уникайте вживання алкоголю.
  • Вживайте їжу по режиму, уникайте солоних, кислих, гострих продуктів.
  • Намагайтеся уникати стресів.

Дивіться, про що варто пам'ятати у день потужної магнітної бурі (інформація від голови Всеукраїнскьої спілки парамедиків Ярослава Вуса):

Новини по темі