Метеозалежність та вплив магнітних бур на людину: як уникнути поганих наслідків для здоров’я (поради лікаря-невропатолога)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Що таке метеозалежність та як на людину впливають зміни погоди і магнітні бурі? Про це розповів лікар-невропатолог Володимир Мельник.

Поділитися:

У шоу «Сніданок з 1+1» лікар-невропатолог Володимир Мельник розповів, чим відрізняється вплив на людину погоди та магнітних бур. Також лікар дав поради, що робити, щоб уникнути небезпечних наслідків для здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно — спалахи на сонці! Україну накрила сильна магнітна буря: як вберегтися від негативного впливу природного явища (розказала лікар-кардіолог)

Отже, за словами Володимира Мельника, близько 30% людей страдають від метеозалежності, а саме від впливу погодних умов на діяльність свого організму. Це коли через, наприклад, опади болять суглоби, голова, підвищується або знижується артеріальний тиск. Подібним чином на наш організм діють і магнітні бурі. Але різниця в тому, наголошує лікар, що ми їх не бачимо у себе за вікном, а отже не можемо напряму поєднати зі своїм самопочуттям, як, наприклад, зміни погоди.

Володимир Мельник розповідає:

«У 2019 році у Гарвардському університеті (США) було проведене велике дослідження, яке показало, що магнітні бурі пов’язані зі смертністю від серцево-судинних патологій (інфаркту, інсульту)».

Отже, людям, які мають серцево-судинні та інші серйозні хронічні хвороби треба бути особливо обережними у періоди сонячних спалахів та слідкувати за календарями магнітних бур, щоб завчасно підготувати до них організм. Дивіться відео, чому болить голова та які симптоми вказують, що час йти до лікаря:

Лікар Володимир Мельник акцентує увагу:

«При магнітних бурях, як правило виникає, загострення хронічних проблем. Тобто, якщо людина має проблеми з тиском, у неї буде підвищений тиск. Якщо із суглобами – будуть боліти суглоби і тому подібне».

Невропатолог зазначає, що якщо людина знає, що у неї є хронічні хвороби, їй варто слідкувати за прогнозами магнітних бур. А далі, якщо є проблеми з тиском, поміряти тиск, якщо є цукровий діабет, зайвий раз перевірити рівень цукру в крові тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пережити магнітні бурі: застереження і поради від кандидатки медичних наук

Як допомогти собі подолати наслідки змін погоди та магнітних бур?

Лікар радить:

  • Проаналізувати свої хвороби і виявити вразливі місця в організмі.
  • Раз на рік звертатися до сімейного лікаря та проводити Check Up всього організму.
  • Регулярно виконувати фізичні вправи: зарядка щодня – це краще, ніж спортзал двічі на тиждень.
  • Застосовувати контрастний душ.
  • Виконувати вправи дихальної гімнастики.

Дивіться, як кардіолог Анна Солощенко розповідає про вплив магнітних бур на людей та що робити, щоб почуватися у такі дні добре:

ФОТО: Pexels/Andrae Piacquadio

Новини по темі