Новий мультфільм «Говоримо українською» швидко покращить твою мову

Новий мультфільм «Говоримо українською» швидко покращить твою мову | Урок української мови | 1+1

Навчатися – це легко!

Поділитися:

Сьогодні, 29 серпня, з метою популяризації української мови серед дітей телеканал ПЛЮСПЛЮС представив новий, соціально-важливий для України проект – анімаційний мультфільм «Говоримо українською». Його створили за підтримки Міністерства культури України.

Основні завдання проекту: зацікавити дітей більш упевнено й грамотно говорити українською, позбавитися помилок у спілкуванні, надихнути якомога більше не лише маленьких українців, а й їхніх батьків розмовляти рідною мовою.

У кожній з коротких анімованих історій, де головними героями є персонажі світу ПЛЮСПЛЮС – Трикутя, Квадрик і Кружко – розглядається конкретна ситуація про поширені мовні помилки. У легкій ігровій формі надаються поради стосовно норм сучасної української мови, які сприяють швидкому запам’ятовуванню лексичних, граматичних і орфографічних правил. Мультфільм рекомендований для перегляду в школах Міністерством освіти і науки України.

«Новий проект «Говоримо українською» каналу ПЛЮСПЛЮС є справді важливим для українців. Вважаю, що мультфільм здатен не тільки навчити дітей і дорослих української, а й нагадати, що українською мовою можна говорити легко і грамотно. Так, у серіях наводяться такі приклади, як: чим «вдача» відрізняється від «удачі», як правильно говорити про назву вулиці, коли саме можна сміятися «над другом», а коли «з друзями», яка різниця між «протягом» і «на протязі» й не лише. У мультфільмах йдеться й про безліч різних слів, що часто викликають сумнів при використанні. Вірю, що «Говоримо українською» допоможе глядачам назавжди запам’ятати, як правильно вживати ті чи інші вирази та слова», – наголосила Іванна Найда, генеральний продюсер нішевих каналів 1+1 media.

Проект мультфільму «Говоримо українською» створено на основі книжок «100 експрес-уроків української» Олександра Авраменка видавництва «Книголав».

Прем’єра «Говоримо українською» відбудеться 2 вересня о 19.00 на телеканалі ПЛЮСПЛЮС.

Дивись проморолик:

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Більше матеріалів про вивчення української мови читай тут:

1. 10 ворогів української мови: Яких помилок ми припускаємося найчастіше

2. Спідня чи нижня білизна: 6 помилок в українській мові до «чорної п’ятниці»

3. ЛатЕ чи лАте: 8 гучних помилок у назвах напоїв та їжі

Новини по темі