Новий рік 2023: Прикмети та ритуали новорічної ночі

Прикмети та ритуали новорічної ночі: як зустрічати Новий рік 2023

Які існують прикмети та ритуали зустрічі Нового року?

Поділитися:

Новий рік 2023 вже зовсім скоро, подарунки вже майже куплені, ялинка прикрашена, меню складене, підсумки підведені та можливо навіть складено плани на наступний рік. Постає питання, як же власне зустрічати рік Тигра, як краще провести новорічну ніч та що робити, аби бажанні у Новому році збувалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що подивитися на Новий рік 2023: фільми для різдвяно-новорічного настрою

Новий рік 2023: Ритуали

Прибирання

Найперше, на що варто звернути увагу – підготовка до свята. Дуже важливо напередодні поприбирати у своєму житлі, викинути непотріб, розкласти все по місцях та обов’язково – дуже ретельно вимити підлогу, протерти пил. Можна до води додати сіль. Прибирання перед Новим роком має бути не менш ретельним, аніж перед Великоднем. Взагалі, дуже рекомендують закрити усі справи, які «висять» у планері незавершеними.

Залишити образи у минулому

Вважається, що очиститись потрібно і ментально. Поприбиравши у оселі, варто зайнятись і духовним очищенням. Можна написати листи, де виписати усі образи на конкретну людину, на звороті написати, що хотіли б почути у відповідь та спалити цей лист. Головне, дотримуватись пожежної безпеки під час цього ритуалу і не лишати вогонь без нагляду.

Очищення

Головне, що необхідно встигнути – не салати нарізати, а приділити увагу собі. Прийняти ванну, краще із сіллю, вимити голову та провести інші банні ритуали. Заздалегідь заплануйте час на це, щоб не приймати поспіхом душ в останні хвилини перед боєм курантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренди новорічного декору: ідеї, як прикрасити кімнату на Новий рік 2023

Прикрасити ялинку та декорувати своє житло

Деякі традиції вважають, що жива зрізана сосна не несе позитивних енергій, якщо дуже довго стоїти в домі, однак нині є багато альтернатив: від ялинок у горщиках до більш екологічних штучних. У будь-якому разу, новорічне дерево, прикрашене з любов’ю, принесе більше удачі у Новому році. Також, красивий дкор вашої оселі тільки додасть новорічного настрою напередодні свята.

Новий одяг

Вважається, Новий рік необхідно зустрічати в усьому новому та чистому, навіть білизна має бути нова. Раніше ми розповідали, якого кольору обрати одяг для новорічної ночі. Якщо відповідного кольору не знайшлося, можна просто використати відповідні аксесуари.

Новорічний стіл: нова або святкова скатертина

Скатертина на новорічному столі має бути новою або дуже святковою. Таким чином множаться усі блага та енергії, які нестиме новорічна ніч. Новорічний стіл має бути багатим та різноманітним., тоді у Новому році в сім’ї буде достаток. Однак, їсти до самої ночі не варто. Вечерю краще зробити трохи раніше, а опівночі обмежитись чимось легким. Радимо ознайомитись із нашими рецептами новорічних салатів, щоб урізноманітнити ваше меню. У багатьох культурах також вважається, що алкоголь несе негативний вплив на енергетику людини саме у новорічну ніч.

Ритуал на достаток

Цей ритуал було запозичено з китайських традицій, однак він уже встиг прижитися і у нас. Потрібно розкласти по оселі 100 апельсинів напередодні Нового рок. Пізніше їх потрібно буде з’їсти. Краще не лишати їх та більше трьох днів. Апельсини також можна замінити на мандарини.

Новорічний ритуал на бажання

Перед тим, як вкладатися спати написати 12 найзаповітніших бажань на папірцях та покласти під подушку (ще зручніше – у наволочку, щоб не загубити). Зранку, щойно прокинувшись, але не встаючи з ліжка, дістати навмання три папірці. Дуже часто саме ці бажання збуваються протягом року. Ми зібрали для вас поради, як правильно формулювати свої бажання.

Ритуал 12 місяців

Вважається, якщо записувати усе, що цікавого відбувається з вами перші 12 днів із настання Нового року, так само ви проведете і 12 місяців самого року. Варто поспостерігати, можливо, будуть якісь важливі підказки. Так само можна проаналізувати і останні 12 днів напередодні нового року.

Новий рік 2023: Прикмети до новорічної ночі

►Якщо дівчина, нарізаючи салати, випадково поріжеться, наступного року обов'язково вийде заміж

►Кого першим зустріне дівчина зранку 1 січня, вкаже, за кого вона вийде заміж: якщо це співробітник – можливо, нареченим буде колега, якщо друг – із кола друзів. Якщо ж дівчина зустріне незнайомця, наступного року лишитися у дівках.

►Наші предки вважали, що якщо дівчина розіллє воду – передрікає їй чоловіка-п’яницю.

►Здавна вважалось, якщо першим засівати зранку завітає хлопчик, удача слідуватиме за вами увесь наступний рік.

Що не можна робити у Новий рік

╳ Не можна брати у борг та давати гроші напередодні Нового року

╳ Не можна зустрічати новий рік у старому і неохайному вбранні

╳ Не можна викидати сміття у період від вечора 31 грудня і до обіду 1 січня. Хоча, наприклад, у китайській традиції навпаки вважається, що сміття не має ночувати вдома, це несе ще більш негативні енергії.

Які загрози приховують бенгальські вогні – небезпечний експеримент з Глібом Репічем:

Новини по темі