Переможниці «Танців з зірками» Санта Дімопулос та Юлія Саніна допомогли 6-річній дівчинці здійснити мрію про теплу оселю

Переможниці «Танців з зірками» Санта Дімопулос та Юлія Саніна допомогли 6-річній дівчинці здійснити мрію

Лоти благодійного марафону Сніданку до Дня Миколая 2020 — кубки переможниць проєкту «Танці з зірками» Санти Дімопулос та Юлії Саніної, та інші благодійні внески глядачів 1+1 допомогли здійснити мрію 6-річної Ані Гнатишин.

Поділитися:

Дівчинка з малозабезпеченої родини, що бореться за життя і майбутнє, довгий час жила у домі без води та опалення в селі на Івано-Франківщині. До холодів цьогоріч команді «Здійсни мрію» вдалося зробити ремонт, провести воду і побудувати ванну кімнату, котел, криницю. Заселення щасливої родини Сніданок з 1+1 показав в прямому ефірі. 

Благодійний марафон Сніданок з 1+1

У маленької Ані від народження інвалідність – діагноз Парез Дюшена-Ерба. В неї не розвивається одна ручка, постійний біль. Аня росте, а кінцівка ні. Родина живе дуже скромно. Якщо зупинити лікування – рука не буде функціонувати, відбудеться регрес. Кожні три місяці дівчинка лягає на двотижневу реабілітацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Alyona Alyona покидає Instagram: чому, чи відмовиться реперка повністю від соцмереж? Ексклюзивний коментар шоу «Твій день»

З Анею «Здійсни мрію» познайомились два роки тому. Дівчинка з мамою передала  відео з проханням  побачити фею Лідію Таран. Аннуся обіймала телевізор, коли випуск новин ТСН вела Лідія.  Але через пандемію зустріч переносилась. 

Аня Гнатишин

Сніданок з 1+1 поїхав розповісти історію дівчинки для шостого благодійного марафону до Дня Святого Миколая. Тоді в гості до родини завітала Людмила Барбір, яка дуже пройнялась історією дівчинки та розказала її глядачам. Виявляється, всі ці роки родина жила у старій холодній хаті без водопроводу, організованого тепла, ремонту... Для сім’ї, яка всі кошти віддає на лікування дитини, ванна і вода – розкіш... Воду для приготування їжі та ванних процедур мама Ані – Валентина – набирала у сусідів, носила важкі відра.

«Я мрію про будинок і там має бути тепло», – розповідала про свою мрію Аня.

Це до сліз щастя розчулило телеведучу. Поки одні діти мріють про гаджети, ляльки, Анюта мріяла просто про звичайну теплу воду… Людмила подякувала всім глядачам за кожен маленький, але такий великий внесок!

Аня Гнатишин ремонт

Перша зустріч Анюти та головної феї «Здійсни мрію» Лідії Таран була тоді онлайн у прямому ефірі, фея пообіцяла що мрія дівчинки обов’язково здійснитися! Ми пройшли довгий шлях збору коштів, пошуку підрядників. Необхідні для ремонту гроші зібрали завдяки небайдужим глядачам святкового ефіру Сніданку з 1+1, глядачам благодійного рекламного блоку на 1+1, аукціону від переможців шоу «Танці з зірками» Санти Дімопулос та Макса Леонова і Юлії Саніної та Дмитра Жука на Фейсбук-сторінці Сніданку. Люди передавали гроші, вигравали лоти. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Дантес про смерть батька, підтримку Наді та свій новий проєкт: "Дуже класно бути хоробрим, коли ти ні за що не відповідальний"

І от, Анюта з мамою, сестричкою нарешті заїхали до свого оновленого затишного будинку! Найперше, що зробила Аня, коли зайшла до оселі – перевірила чи є тепла водичка у крані. Ведуча Сніданку з 1+1 Людмила Барбір розплакалась від щастя у прямому ефірі, коли побачила новий ремонт і радісну Аню. Не могла стримати емоцій і журналістка Сніданку, яка поїхала заселяти родину, Наталка Щука.

Було встановлено нові вікна і двері, підлога з підігрівом, прибудова-котельня, проведено нову розводку опалення й електрики, водопровід. Також встановлено твердопаливний котел і резервний електричний. Купили новий диван, сервант, стіл. З нуля зробили ванну кімнату – облицювання стін плиткою, проведення каналізації в будинок (вирили септик у дворі), установка сантехніки – унітаз, ванна, батареї, пральна машина, умивальник. Пофарбовано стіни, покладено плитку, відремонтовано стелі. Зовні відновили фасад, ґанок. 

Аня Гнатишин ремонт

Понад усе дівчинка зраділа білосніжній просторій ванній та гарячій воді  у власному домі — відтепер вони з сестричкою зможуть приймати гарячі ванни з бульбашками! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажирські перевезення лише з сертифікатом про вакцинацію чи негативним ПЛР-тестом: коли нові правила почнуть діяти та чи розповсюджуються на дітей?

Окремий виклик для будівельників – криниця. Через виснаженість природних ресурсів, неможливо було бурити свердловину далі, ніж на кілька метрів. Щоб дістати до води, експерти копали криницю вручну, протягом 6 днів. 

Аня Гнатишин ремонт

Шість тижнів, поки тривав ремонт, Аннуся з родиною жила в готельному комплексі неподалік Івано-Франківська. Проєкт «Здійсни мрію» забезпечив тимчасовий переїзд родини, проживання та харчування.

Перша мрія Ані – зустрітись з феєю Лідією Таран, здійснилась напередодні! Ведуча влаштувала сюрприз для дівчинки: разом з мамою та молодшою сестричкою, малеча поїхала на прогулянку до парку. Діти роздивлялись скульптури мамонтів, черепах, носорогів та інших тварин. І тут несподівано, немов справжня чарівниця, з’явилася Ліда! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІНТЕРВ’Ю. Олександр Соколов про роль Макса у серіалі "Моя улюблена Страшко": "Якби не Настя, цей авантюризм був би невиправданим"

Аня стрибала від захвату! Після теплих обіймів ведуча з дівчатками вирушила на прогулянку – разом катались на іграшковому потязі, годували страусів, грали в ігри й загадували бажання. Аня загадала, щоб ручка була здорова та усі дітки у світі одужали.

Після прогулянки – вечеря, спілкування та обмін подарунками. Фея Лідія Таран привезла зимові речі, іграшки та пральну машинку. У Аннусі для Ліди також був подарунок, бо вона знала що обов’язково зустріне свою фею і приготувала  ікону, щоб та оберігала Лідію. І здійснювала і її мрії! На зображенні – свята Ігуменя Манявська. Вона робила різні дива, зокрема врятувала Станіславський край, що є сучасною Івано-Франкіщиною, від страшної хвороби.

Новини по темі