Препарати для тиреоїдної терапії: де і коли можна буде придбати ліки для лікування хвороб щитовидки (інформація від МОЗ)

МОЗ інформує: ліки для лікування щитоподібної залози скоро надійдуть в аптеки країни
freepik.com

Через війну багато пацієнтів з хворобами щитоподібної залози відчувають брак необхідних ліків. У МОЗ дали роз'яснення, коли вони з'являться в аптеках.

Поділитися:

В Україні наразі є суттєвий дефіцит ліків для тиреоїдної терапії, які необхідні пацієнтам з хворобами щитоподібної залози. Сталося це через воєнні дії та значною мірою через ажіотаж, спричинений війною: люди почали активно скуповувати ліки в аптеках. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо на атомній вибух: коли і скільки йоду треба прийняти, щоб зберегти щитовидку від ураження (поради лікаря Комаровського)

Варто розуміти, що препарати, призначені для лікування захворювань щитовидної залози, зокрема медикаменти з діючою речовиною левотироксин, – це ліки, які необхідні великій кількості пацієнтів щодня, на постійній основі. Тому поставка їх в аптеки є дуже важливим завданням.

У МОЗ повідомили, що знають про ситуацію, як склалася, і разом з партнерами та дистриб’юторами активно працюють над відновленням аптечного асортименту ліків для тиреоїдної терапії з діючою речовиною левотироксин (для пацієнтів з хворобами щитоподібної залози). Є партія закуплених ліків, які вже перебувають на аптечних складах, а саме:

►на складах компанії «Оптіма-Фарм» є 23,6 тисячі упаковок L-тироксину та 8,8 тисячі упаковок Еутироксу;

►на складах компаній АСІНО є близько 300 тисяч упаковок Еутироксу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо хімічна атака: що робити (інструкція МОЗ на випадок, якщо росія використає хімічну зброю)

Крім того, у МОЗ повідомляють, що очікується поставка 217 тисяч упаковок різного дозування L-тироксину від компанії «Берлін-Хемі».

Вже найближчим часом препарати зі складів будуть розвезені до аптек до всій території України, тож дефіцит даної групи ліків повинен суттєво зменшитися або й зникнути. Оперативно отримати інформацію про наявність препаратів для тиреоїдної терапії в аптеках у різних населених пунктах можна за допомогою сервісу tabletki.ua, інформують у МОЗ.

Дивіться, як власників приватних аптек закликали відкриватися та працювати:

Новини по темі