Прихисток дітей під час війни: понад 1 000 українців пройшли навчання та готові прийняти у свою сім’ю дитину

Дитина не сама: понад 1 000 українців пройшли навчання та готові прийняти у свою сім’ю дитину під час війни
freepik.com

Українці пройшли спеціальне навчання та готові прийняти у свою сім’ю дитину, яка з різних причин під час війни залишилась без піклування дорослих.

Поділитися:

Понад 1 000 українців пройшли спеціальне навчання та готові прийняти у свою сім’ю дитину, яка з різних причин під час війни залишилась без піклування дорослих. Це родини, які пройшли усі етапи відбору в рамках програми “Дитина не сама”, та успішно завершили підготовку.

Загалом від старту проєкту у березні й до кінця червня, про готовність надати прихисток дітям через Telegram-бот @dytyna_ne_sama_bot заявили понад 21 000 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усиновлення та тимчасове влаштування: у чому різниця та як прихистити дитину в умовах війни (інфографіка)

Загальнонаціональна програма “Дитина не сама” — ініціатива Радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, створена і запущена Офісом Президента України, спільно з Дитячим фондом ООН UNICEF Ukraine та Міністерством соціальної політики України.

За умовами тимчасового влаштування, дитина у родині може залишатися до завершення воєнного стану або до моменту, коли знайдуться її родичі чи батьки. Якщо ж так сталося, що рідних у хлопчика чи дівчинки немає - саме та сім’я, де дитина жила тимчасово, отримує першочергове право на усиновлення чи опіку. За кожною дитиною, яку тимчасово влаштували у родину, буде закріплено соціального працівника. Його задача — переконатися, що дотримуються найкращі інтереси дитини, а також надавати необхідну підтримку та консультації родині.

В межах програми “Дитина не сама” партнери також запустили сайт, присвячений захисту прав дітей під час війни. Тут можна дізнатись, як допомогти дитині, яка втратила батьків, потребує прихистку або зазнала психологічних травм. Сайт “Дитина не сама” пояснює, як сьогодні влаштована процедура усиновлення та надання тимчасового прихистку, знайомить з нормативно-правовою базою у сфері захисту прав дітей.

Раніше уповноважена президента з прав дитини і дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук розповіла про те, що у "Дії" з’явиться кнопка "усиновлення".

Усиновлення під час війни: як зараз працює цей процес, дивіться сюжет:

Новини по темі