Профілактика холери та інших інфекційних хвороб: як знезаразити воду в побутових умовах (поради МОЗ)

Як знезаразити воду в побутових умовах: поради від МОЗ
pexels/annushka_ahuja

Як можна знезаразити воду в домашніх умовах? Розповіли у МОЗ.

Поділитися:

Через воєнну агресію росії проти України та гуманітарну катастрофу, яка в результаті бойових дій розгортається у безлічі населенних пунктів нашої країни, доступ населення до чистої питної води буває дуже обмежений. Як знезаразити воду в домашніх умовах, щоб її було безпечно вживати? Розповіли у МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холера в Україні: чи дійсно є небезпека швидкого поширення збудника і самої хвороби (лікар-імунолог ексклюзивно для ТСН)

Через проблеми з доступом до чистої питної води деякі регіони України опинилися перед реальним ризиком поширення холери та інших небезпечних іфнекційних хвороб. Тож варто знати, як знезаразити воду у домашніх умовах.

Методи знезараження води у побутових умовах: рекомендації від МОЗ

Отже, у МОЗ назвали такі способи знераження води в домашніх умовах:

водаФОТО: Facebook Міністерство охорони здоров'я України

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка ситуація з обстрілами, водопостачанням та посівною наразі в Миколаєві та Миколаївській області: у «Сніданку з 1+1» розповів Віталій Кім

Як зрозуміти, що вода непридатна для вживання

У МОЗ також розповіли, як за кольором та запахом води визначити, чи потребує вона знезараження:

►Потрібно набрати приблизно половину об'єму пляшки води та інтенсивно її потрусити. Якщо на поверхні з'явиться піна, то така вода не придатна для споживання.

►Слід оцінити воду за запахом. Якщо ви чуєте неприємний "хімічний" запах, трупний, запах бензину, інший неприємний запах, не пийте воду.

►Вода не повинна бути забарвленою: подивіться на воду в білому або в прозорому посуді на білому фоні. Якщо вона має певний колір, не пийте її.

Загалом у місцях, де проходять бойові дії, а також в окупованих регіонах краще в будь-якому разі знезаражувати воду перед вживанням. Це допоможе уникнути важких хвороб, зокрема і холери.

Дивіться, як радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів у "Сніданку з 1+1", що окуповане місто на межі карантину через загрозу холери:

Новини по темі