Прості страви, які можна приготувати з дітьми (рецепти від Євгена Клопотенко)

Що приготувати з дітьми: рецепти рецепти Євгена Клопотенка
klopotenko.com

Які смачні страви приготувати з дітьми?

Поділитися:

Прості страви, які можна приготувати з дітьми, граючи: ідеї від Євгена Клопотенка.

Піца на кефірі

Діти обожнюють тісто, бо воно наче пластилін, і ним можна гратись в процесі приготування. Для тіста на піцу потрібно змішати борошно з кефіром та олією, додати спеції  до смаку. А начинку вже зробити на свій смак. Наприклад, соус помідори та багато сиру.

ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста на 2 середні піци: 

  • 600 г пшеничного борошна 
  • 400 мл кефіру 2,5%
  • 8 ст. л. соняшникової олії 
  • 1ч. л. солі 
  • 1 ч. л. цукру 
  • 1 ч. л. розпушувача

Для томатного соусу:

  • 400 г томатів пелаті 
  • 2 ст. л. соняшникової олії 
  • 1 зубчик часнику 
  • ½ ч. л. сухого базиліку 
  • сіль та перець до смаку 

Для начинки: 
15-20 томатів чері 
10 печериць
100 г твердого сиру

Замісіть тісто для піци. Всипте 500 г борошна в миску, влийте 400 мл кефіру 2,5% та 8 ст. л. соняшникової олії, додайте 1ч. л. солі, 1 ч. л. цукру та 1 ч. л. розпушувача. Замісіть круте та пластичне тісто. Можете використовувати для замішування кухонну машину з насадкою «Гак». Тісто залиште на столі на 20 хвилин, накрите рушником. Воно має «відпочити». 

Приготуйте томатний соус. Для цього розімніть виделкою томати пелаті до стану однорідного пюре. За бажанням скористайтеся блендером. Додайте до томатів вичавлений зубчик часнику, ½ ч. л. сухого базиліку, 2 ст. л. соняшникової олії, сіль та перець до смаку. Ретельно перемішайте, щоб прянощі розійшлися по всьому соусу.

Підготуйте начинку. Візьміть 15-20 томатів чері та розріжте навпіл, а 10 печериць наріжте довільними шматками. Ми зробили слайси. Увімкніть розігріватися духовку до 220 градусів. Тісто розділіть на дві частини та кожну з них розкочуйте в тонкий пласт товщиною 2-3 мм. Сформуйте руками бортики. Перекладіть піцу на деко, застелене пергаментним папером. Гарно змастіть томатним соусом та розподіліть начинку із печериць та томатів чері. Притрусіть піцу натертим на крупній тертці твердим сиром. Поставте деко в розігріту до 220 градусів духовку на 10-12 хвилин в режимі верхнього та нижнього підігріву. Бортики повинні стати золотавого кольору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олів'є з грибами: рецепт від Юрія Горбунова та Єгора Гордєєва

Шарлотка з яблуками

Навчити дітей готувати шарлотку дуже просто. Також старшим дітям можна доручити нарізати яблука. Зовсім не страшно, якщо вони будуть різного розміру. 

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 2-3 яблука
  • 2 ст. л. апельсинового соку
  • 5 яєць
  • 200 г цукру
  • 200 г борошна
  • 20 г вершкового масла (для змащування форми)
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 дрібка солі

Приготуйте всі інгредієнти для шарлотки. Увімкніть духовку до 180 градусів. Почніть приготування пирога з начинки. Візьміть 2-3 яблука, помийте, очистьте від шкірки, видаліть насіння та плодоніжку. Наріжте спочатку на часточки, а потім на шматочки однакового розміру. За бажанням можете не зрізати шкірку. Перекладіть яблука в глибоку миску та скропіть 2 ст. л. апельсинового соку, щоб вони не потемніли. Якщо немає апельсинового соку, використовуйте лимонний. Додайте в яблука 5 г ванільного цукру. Відставте. 

Готуйте тісто для шарлотки. Візьміть велику миску та вбийте в неї 5 яєць. Додайте до яєць 200 г цукру, 5 г ванільного цукру та дрібку солі. За бажанням, кількість цукру можете зменшити на 40% або збільшити, виходячи зі своїх смакових уподобань. Збийте міксером яйця із цукром. Яєчно-цукрова маса повинна побіліти та збільшитися в обсязі в 3-4 рази. Акуратно введіть 200 г борошна та перемішайте силіконовою лопаткою. Робіть це доти, доки борошно повністю не вмішається в тісто. Візьміть форму для випікання 26 см. Зробіть «французьку сорочку»: форму змастіть 20 г вершкового масла та злегка посипте борошном, залишки борошна висипте. За бажанням використовуйте розбірну форму для випікання, застеливши дно пергаментним папером і так само змастивши вершковим маслом і присипавши борошном. Викладіть у форму тісто, розрівняйте його лопаткою по всій площі форми.

Зверху на тісто рівномірним шаром викладіть яблука. Випікайте шарлотку в духовці за температури 180 градусах 30 хвилин в режимі конвекції. Після приготування залиште пиріг остигати у формі. За бажанням посипте шарлотку цукровою пудрою, але робіть це тільки після повного остигання пирога, інакше цукрова пудра розтане.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десерт вихідного дня: готуємо домашній чизкейк від Анни Саліванчук

Салат з буряком

Нарізати – це цікаво та дуже корисно для дрібної моторики. Приготуйте салат з буряком та залучіть до цієї справи дитину. Ні один інгредієнт страви не треба піддавати термічній обробці, а отже, ви отримаєте вітамінний салат, який просто готувати. 

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 2 томати
  • 1 буряк
  • 1 солодкий червоний перець
  • 1 червона цибуля
  • 150 г сиру фета
  • 4 скибочки житнього хліба
  • 1 ч. л. сухого орегано
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • ½ лимона (сік половини лимона)
  • до смаку сіль і перець

Підготуйте всі інгредієнти для приготування салату з буряком та сухариками. Сирий буряк очистьте та наріжте кубиками. Томати (2 шт.) та солодкий перець наріжте великими шматочками. Червону цибулю наріжте тонкими півкільцями. Викладіть нарізані овочі у велику миску. Сир фета покришіть руками та додайте у миску до овочів.Додайте сік половини лимона. Посоліть та поперчіть за смаком, додайте 1 ч. л. сухого орегано. Заправте салат 3 ст. л. оливкової олії. Трохи перемішайте. Для сухариків відріжте 4 скибочок житнього хліба. Наріжте великими кубиками та підсмажте на сухій пательні до золотавої скоринки. Або підсушіть сухарики в духовці. Додайте сухарики у тарілку.

Новини по темі