Магнітні бурі в липні 2021 року: названі найнебезпечніші для здоров'я дати

Магнітні бурі в липні 2021 року: найтяжчі дні і поради, як пережити
Pexels/Anna Tarazevich

Червень в геомагнітному плані був порівняно спокійним місяцем, в липні ж прогнозується кілька складних для самопочуття днів.

Поділитися:

За даними фахівців з вивчення геомагнітних коливань, магнітні бурі різного ступеня тяжкості пройдуть на початку липня, кілька днів у середині та в кінці місяця. У ці дні метеозалежні люди можуть відчувати погане самопочуття: запаморочення, головний біль, нудоту, слабкість і занепад сил.

NASA прогнозує найсильнішу магнітну бурю 4 і 5 липня (4 бали). У ці дні можливі перепади настрою, агресія й погане самопочуття. Для поліпшення стану рекомендується випити трав’яний чай і прийняти заспокійливу ванну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк пережити магнітні бурі: застереження і поради від кандидатки медичних наук

Магнітна буря 9 та 10 липня буде не такою сильною (3 бали), але також може негативно впливати на самопочуття. У метеозалежних людей будуть спостерігатися запаморочення, непритомність і безсоння.

12 і 13 липня будуть складними днями для людей зі слабкими судинами. У них може спостерігатися тахікардія, запаморочення, непритомність, проблеми зі сном. Магнітна буря в ці дні дорівнюватиме 4 балам.

Магнітні бурі в липні 2021 року: для кого будуть небезпечні

Як стверджують медики, магнітні бурі в липні будуть негативно впливати перш за все на людей похилого віку, людей з метеозалежністю, на гіпертоніків і гіпотоніків, людей з серцевою недостатністю та іншими хронічними захворюваннями. Таким людям рекомендується заздалегідь підготуватися до магнітних бур, заготовити ліки, більше відпочивати та добре висипатися.

У людей, які не належать до перерахованих категорій, в дні з магнітними бурями також може спостерігатися погіршення самопочуття, а саме: поганий сон, підвищена втома, головний біль і запаморочення, стрибки артеріального тиску, шум у вухах і навіть непритомність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖРетроградний Меркурій: на що впливає, як проявляється і як спланувати важливі справи

Магнітні бурі в липні 2021 року: як легше пережити

У дні магнітних бур рекомендується:

  • не планувати жодних серйозних справ
  • відповідальні зустрічі краще відкласти на потім
  • більше відпочивати й уникати перевтоми
  • добре висипатися (спати не менше 8 годин)
  • проводити більше часу в тиші або на природі
  • відмовитися від вживання алкоголю, міцної кави
  • віддавати перевагу трав'яним заспокійливим чаям

Людям, що знаходяться в групі ризику, рекомендується стежити за артеріальним тиском і загальним станом здоров'я. При дотриманні всіх перерахованих рекомендацій магнітні бурі в липні 2021 вам будуть не страшні.

Новини по темі