Соломія Вітвіцька варила кутю в Коста-Риці, а Євген Клопотенко їздив в різдвяну експедицію: зірки на зйомках проєкту “Ти не один” на “1+1 Україна” розповіли про найкращі різдвяні спогади

Різдвяні спогади: Соломія Вітвіцька варила кутю в Коста-Риці, а Євген Клопотенко їздив в різдвяну експедицію

Українські зірки поділилися, які різдвяні традиції зберігають з дитинства та які найяскравіші історії згадують у цей час.

Поділитися:

Цього Святвечора, 24 грудня, о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна” на глядачів чекає особлива святкова прем’єра проєкту "Різдво. Ти не один". Щороку найважливіші свята українці зустрічають у компанії “1+1 Україна”. Цьогорічний Святвечір не стане виключенням і глядачі матимуть змогу провести його у компанії улюблених ведучих та українських артистів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неля Шовкопляс розсекретила свою новорічну мрію за лаштунками проєкту "Різдво. Ти не один"

Різдво. Ти не один

Під час зйомок різдвяного проєкту “Ти не один” на “1+1 Україна” українські зірки поділилися, які різдвяні традиції зберігають з дитинства та які найяскравіші історії згадують у цей час. Ведуча ТСН на 1+1 Марафон Соломія Вітвіцька поділилася, що її улюбленою різдвяною стравою є кутя. Вона готувала її навіть у зимовій відпустці в Коста-Риці.

Різдво. Ти не один

“Я обожнюю кутю, це моя улюблена страва. Колись я приїхала на Різдво до подруги в Коста-Рику і ми вирішили святкувати за всіма українськими звичаями - 12 страв, кутя. Ми з нею дуже довго шукали усі продукти, які йдуть в цю страву - від меду і до пшениці. Єдине що не знайшли - мак, адже, як виявилось, він заборонений в цій країні. Замість маку я додала насіння чіа, вийшов звісно трохи інший смак, але все одно було дуже смачно. Ми одягнули вишиванки, співали колядки, щоб на 100 відсотків відчути дух Різдва”, - каже Соломія Вітвіцька.

Різдво. Ти не один

А ось відомий кухар Євген Клопотенко, аби відчути дух Різдва, минулого року вирушив у експедицію.

“Різдво насправді для мене запам'яталося лише минулого року, коли я поїхав в експедицію до Івано-Франківської області в Криворівню. Я спеціально вирушив туди, щоб дослідити як збереглися українські традиції. Бо я родом з Києва, і в нашій родині традиції Різдва – це збиратися за столом та їсти страви. За останні років 25 я нічого не готував на Різдво, ніяких різдвяних страв, бо в мене забрала це право мама, вона готувала. Мама постійно у вареники вкладала щось солоне, копійки. І я постійно їв ті копійки. Але всі традиції і магію Різдва, я напевно відчув лише цього року в Криворівні. Я хотів віднайти свій зв'язок з Україною. І поїхав дивитися там, як все відбувається”, - каже Євген Клопотенко.

Різдво. Ти не один

Розповів про свої традиції і ведучий токшоу “Говорить вся країна” Олексій Суханов. Ведучий каже, що обов’язково накриває стіл для особливих людей в його житті, готує кутю з цукровим сиропом та млинці.

“Для мене свято – це момент, коли ти розчиняєшся в ньому і сам собі створюєш атмосферу. Мене цьому навчили дідусь з бабусею. Для мене Різдво - це дійсно момент певного усамітнення з людьми чи людиною, яка є найближчою в моєму житті. Коли я сам готую стіл, а потім людина приходить і ми проводимо час разом, говоримо. Те, що зараз, на жаль, кудись йде, – розмови без телефонів. Коли ти можеш щось згадати, проаналізувати, поміркувати. Ось це для мене Різдво і свято. Я думаю, що саме таким його і треба робити, аби воно, перш за все, зігрівало тут і зараз. На стіл я обов'язково готую кутю без меду, бо на мед в мене алергія, але замінюю його цукровим сиропом. Люблю пекти млинці на Різдво. Всього потроху, щоб насолодитися”, - каже відомий телеведучий.

Різдво. Ти не один

Юлія Саніна розповіла, що цього року мріє створити своїми руками гарний дідух, який стане справжньою окрасою її будинку.

“На жаль, через те, що я киянка і у мене не було дідусів і бабусь у селі, де справді святкували Різдво, то можу сказати, що в мене це свято вкрали. Ми святкували Новий рік завжди, і зараз я так сумую, бо я бачу які шикарні були різдвяні традиції. Тому мені здається, що найкраще Різдво у мене попереду. Мені б хотілося, щоб діти ходили і співали колядки та щедрівки, щоб їм відкривали двері домівок. Мені хочеться поставити дідух, який я зроблю своїми руками, приготувати 12 страв, сервірувати красивий стіл з гарним глиняним посудом з візерунками, хочеться згадувати в цей вечір тих, кого немає з нами. Тобто відродити усі цінності, які були в українців завжди, які просто нас змусили на якийсь час забути”, - каже Юлія Саніна.

Які ще традиції будуть відроджувати українські зірки, дивіться 24 грудня о 21:00 в різдвяному проєкті “Ти не один” на телеканалі “1+1 Україна” та ТЕТ, на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ.

Різдво. Ти не один

Різдво. Ти не один