Диво-напій: ТОП-3 причини скуштувати чай матча
Дізнайся про користь популярного зеленого напою.
Прихильники здорового способу життя доволі прискіпливо ставляться до вибору продуктів та напоїв. Тому й не дивно, що за останні декілька років суперфуди стали трендом, а поряд з улюбленими лате та капучино з’явилася корисна альтернатива – японський чай матча, маття або матча лате (з молоком).
Яскравий порошок, з якого роблять напій, отримують із верхніх листків вічнозелених чайних дерев. За двадцять днів до збору врожаю кущі «ховають» у затінок, аби на майбутній чай не потрапляли сонячні промені. Особливі умови вирощування збагачують рослину великою кількістю корисних амінокислот. Опісля листя збирають, обробляють, сушать і подрібнюють до стану пудри, яка й називається матча.
Фото: gettyimages.com
На перший погляд, готовий напій схожий радше на зелене лате з пінкою, проте смак чаю навряд чи можна з чимось порівняти. А користь – і поготів! Тому пропонуємо тобі дізнатися, в чому особливість чаю матча, і навіщо його пити.
- Матча містить у 137 разів більше антиоксидантів, аніж зелений чай, і в 70 разів більше, ніж апельсиновий сік. Це абсолютний рекорд серед усіх продуктів на планеті.
- Матча оздоровлює організм, покращує роботу імунної системи, спалює калорії та сприяє активному схудненню.
- Якщо вип’єш для активності матча – не прогадаєш! У ньому, як і у каві, є кофеїн. Проте, завдяки L-теаніну, напій діє на організм більш м’яко і тривало, не викликає дратівливості, збадьорює, покращує концентрацію та роботу мозку.
Фото: gettyimages.com
Приємний бонус – чай матча можна не лише замовити в кав’ярні, а й приготувати вдома. Для цього тобі знадобиться керамічна чаша, бамбуковий вінчик часен, бамбукова мірна ложечка чашаку і чай матча, який має зелений колір і свіжий запах молодого чайного листа. Класичний матча на воді готується доволі просто:
- Прогрій чашу з гарячою водою і розмочи вінчик протягом 10-15 секунд. Чашу витри насухо.
- За допомогою чашаку всип у чашу 2 повні ложки матча.
- Залий 60-80 мл гарячої води, нагрітої до температури не вище 70-80 градусів.
- Швидкими рухами збий матча до однорідності й стійкої піни на поверхні рідини.
Якщо забажаєш скуштувати матча лате, збий вінчиком 150 мл молока до піни, повільно додай до напою і насолоджуйся!
Фото: gettyimages.com
Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: