Диво-напій: ТОП-3 причини скуштувати чай матча

Чому варто пити чай матча: ТОП-3 причини | Здоров'я | 1+1
Фото: gettyimages.com

Дізнайся про користь популярного зеленого напою.

Поділитися:

Прихильники здорового способу життя доволі прискіпливо ставляться до вибору продуктів та напоїв. Тому й не дивно, що за останні декілька років суперфуди стали трендом, а поряд з улюбленими лате та капучино з’явилася корисна альтернатива – японський чай матча, маття або матча лате (з молоком).

Яскравий порошок, з якого роблять напій, отримують із верхніх листків вічнозелених чайних дерев. За двадцять днів до збору врожаю кущі «ховають» у затінок, аби на майбутній чай не потрапляли сонячні промені. Особливі умови вирощування збагачують рослину великою кількістю корисних амінокислот. Опісля листя збирають, обробляють, сушать і подрібнюють до стану пудри, яка й називається матча.

Фото: gettyimages.com

На перший погляд, готовий напій схожий радше на зелене лате з пінкою, проте смак чаю навряд чи можна з чимось порівняти. А користь – і поготів! Тому пропонуємо тобі дізнатися, в чому особливість чаю матча, і навіщо його пити.

  1. Матча містить у 137 разів більше антиоксидантів, аніж зелений чай, і в 70 разів більше, ніж апельсиновий сік. Це абсолютний рекорд серед усіх продуктів на планеті.
  2. Матча оздоровлює організм, покращує роботу імунної системи, спалює калорії та сприяє активному схудненню. 
  3. Якщо вип’єш для активності матча – не прогадаєш! У ньому, як і у каві, є кофеїн. Проте, завдяки L-теаніну, напій діє на організм більш м’яко і тривало, не викликає дратівливості, збадьорює, покращує концентрацію та роботу мозку.  

Фото: gettyimages.com

Приємний бонус – чай матча можна не лише замовити в кав’ярні, а й приготувати вдома. Для цього тобі знадобиться керамічна чаша, бамбуковий вінчик часен, бамбукова мірна ложечка чашаку і чай матча, який має зелений колір і свіжий запах молодого чайного листа. Класичний матча на воді готується доволі просто:

  • Прогрій чашу з гарячою водою і розмочи вінчик протягом 10-15 секунд. Чашу витри насухо.
  • За допомогою чашаку всип у чашу 2 повні ложки матча.
  • Залий 60-80 мл гарячої води, нагрітої до температури не вище 70-80 градусів.
  • Швидкими рухами збий матча до однорідності й стійкої піни на поверхні рідини.

Якщо забажаєш скуштувати матча лате, збий  вінчиком 150 мл молока до піни, повільно додай до напою і насолоджуйся!

Фото: gettyimages.com

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

  1. 7 продуктів, які врятують від головного болю
  2. ТОП-7 неочевидних продуктів, що містять цукор
  3. Що таке «чітміл» і чим він корисний
  4. Скажіть «ні» передчасному старінню: Як створити правильний б'юті-раціон
  5. ТОП шкідливих напоїв, від яких ми товстішаємо
Новини по темі