У МОЗ роз'яснили, чи вважаються пластикові прозорі «маски» засобом індивідуального захисту

Чи захищають пластикові прозорі маски від коронавірусу: відповідь МОЗ України
Pexels/cottonbro

Чи є пластикові прозорі маски ефективним засобом індивідуального захисту?

Поділитися:

Пластикові прозорі «маски» не є засобом індивідуального захисту, роз'яснюють у МОЗ країни на своїй офіційній сторіці в Facebook. Тривалий час працівники сфери обслуговування, кафе, ресторанів, готелів використовують так звані пластикові прозорі захисні маски. Насправді нічого спільного із засобом індивідуального захисту такі предмети не мають, наголошують у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакциновані бустерною дозою отримають новий COVID-сертифікат: коли та скільки діятиме

Про пластикові прозорі «маски» не згадується в жодному документі, що регулює протиепідемічні правила. Натомість необхідно використовувати захисні медичні маски чи респіратори, які повністю закривають ніс та рот.

Фактично, люди, які використовують такі пластикові «маски», не мають жодного ефективного засобу індивідуального захисту. Це пов’язано з тим, що такі засоби не щільно прилягають до обличчя, а, відповідно, не захищають від інфікування інших та не убезпечують від зараження того, хто носить такі «маски».

МОЗ України закликає працівників сфери обслуговування турбуватись про себе й своїх відвідувачів та використовувати ефективні засоби індивідуального захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19: як можна комбінувати вакцини в Україні

Напередодні стало відомо, що неповнолітнім українцям віком від 12 до 18 років теж виплатять по 1000 грн за повний курс вакцинації від COVID-19. Раніше повідомлялось, що в Україні дозволили бустерну дозу вакцини від COVID-19 для всіх громадян віком від 18 років

На що українці витратили та далі витрачають "ковідну" тисячу, дивіться:

Новини по темі