Вакциновані бустерною дозою отримають новий COVID-сертифікат: коли та скільки діятиме

Сертифікат про бустерну вакцинацію: коли можна отримати та скільки діятиме
Pixabay/Tumisu

Коли та де можна отримати новий сертифікат про вакцинацію?

Поділитися:

COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з'явиться наприкінці січня. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook. Доти усі, хто вакцинувався бустером, зможуть користуватися зеленим сертифікатом про повну вакцинацію. Напередодні в Україні змінили змішані схеми вакцинації. Як саме можна комбінувати вакцини від COVID-19, читайте за посиланням.

Як отримати сертифікат про бустерну вакцинацію

Щоб отримати новий цифровий документ, достатньо надіслати запит на порталі чи у застосунку Дія не раніше останніх чисел січня, звісно, вже після самого щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія може завершитися вже наступного року — припускають у ВООЗ (про ситуацію у світі та Україні та нову вакцину)

Сертифікат про бустерну вакцинацію: скільки діятиме

Порядок генерації сертифікату нічим не відрізнятиметься від того, як створюються COVID-сертифікати на підставі одужання чи вакцинації. Єдиною відмінністю є термін дії нового документу — він буде чинним 270 днів.

Крім COVID-сертифікату, українці, які отримали бустер, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Його можна отримати за місцем щеплення чи у сімейного лікаря. Цей документ, як і COVID-сертифікат, буде чинним 270 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19: в Україні почали вводити ревакцинальну дозу вакцини та стало відомо, як довго вірус живе в організмі

бустер сертифікат

Раніше стало відомо, що в Україні дозволили бустерну дозу вакцини від COVID-19 для всіх громадян віком від 18 років, а напередодні ввели бустерну дозу вакцинації проти коронавірусу для людей віком від 60 років.

Чому коронавірус може залишатися в організмі людини понад сім місяців, дивіться сюжет:

Новини по темі