В столичному Охматдит відкрили Школу Супергероїв

У столичному Охматдиті відкрили Школу Супергероїв для хворих малюків

Проект реалізували за кошти глядачів телеканалу 1+1.

Поділитися:

У понеділок в межах соціального проекту «Право на освіту», куратором якого є ведуча ТСН Наталія Мосейчук при відділенні токсикології київського «Охматдиту» відкрили унікальну Школу супергероїв.

Наразі тут навчаються діти, які лікуються від серйозних захворювань в умовах стаціонару. Уроки проводять у трьох форматах: індивідуальні заняття для дітей, групові – у класах та бінарні, які за спільною тематикою готують вчителі кількох предметів.

«Хтось проводить у лікарні декілька днів, а дехто кілька місяців, а є й такі, що у буквальному сенсі живуть тут роками, за цей час вони дуже відстають у навчанні від своїх однолітків, бо не мають можливості навчатися систематично. Це неправильно»– каже ініціаторка створення освітнього простору в «Охматдиті», керівник ГО Small Heart with Art Євгенія Смірнова.

Чотири роки активісти йшли до цієї мети, але все змінилося коли школу підтримала команда 1+1 медіа та куратор проекту «Право на освіту» Наталія Мосейчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук презентувала проект Право на освіту на головному форумі вчителів-новаторів

Рік тому відкрився клас у відділенні ВІЛ/СНІД, а під час благодійного марафону у День захисту дітей «Сніданок з 1+1» зібрав понад 650 тисяч гривень для  відкриття ще одного класу Школи Супергероїв у відділенні токсикології Національної дитячої клініки  Охматдит.

Підтримали проект багато небайдужих людей: вчителі, представники соціально відповідального бізнесу - компанія Епіцентр, фармацевтична корпорація «ЮРіЯ-ФАРМ», благодійний фонд «КОЛО», Академія патрульної поліції, міжнародні установи та юридичні партнери Pavlenko Legal Group. Лоти надали зірки та компанії Study.ua, Академія сучасної освіти А+.

Кошти від глядачів надходили на рахунок фонду «Ти не один» 1+1 медіа.

Прикладом для київських волонтерів став Львів. Тут при Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі та при Львівському Охматдиті працюють школи при лікарнях, де зберігся формат навчання на базі сусідніх шкіл і так вдалося організувати систему уроків для всіх вікових груп, виконувати навчальні норми та забезпечити нарахування зарплати викладачам. Вчителі дають дітям не тільки знання, а  стають надійними помічниками та друзями.

«Створити такий особливий освітній простір було непросто, але для нас важливо щоб діти у лікарнях почували себе потрібними суспільству і вірили у краще», – каже директорка HBK «Школа-садок «Софія» Ірина Синя. 

Мета команди проекту відкрити освітні простори у 33-х лікарнях у всіх областях України. Взаємодія школи і лікарні є нормою у дитячих медичних закладах по всьому світу.

«Дуже важливо, щоб МОН та МОЗ встигли надати підготовлене положення  до затвердження держбюджету на наступний рік, тоді можна буде говорити про участь держави у вирішенні цього питання» - повідомила  телеведуча ТСН, вчителька англійської за фахом  Марічка Падалко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок з 1+1 та Наталія Мосейчук зібрали понад 650 тис. грн на Школу Супергероїв

Команда проекту Право на освіту та ГО Small Heart with Art готові ділитися досвідом з усіма, хто долучиться до створення таких закладів у своїх містах, від обласних до районних, бо нашим дітям це дуже потрібно. До проекту долучились викладачі дитячої школи 1+1 Вища Школа Media & Production які вже підготували для учнів різні факультативи.

У той же час, маленькі пацієнти київського Опікового центру залишаються без права на освіту. Їм можуть допомогти голоси від киян, які зареєструються на підтримку Громадського бюджету за лінком https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/582 до 15 вересня.

Допоможіть ще одній школі працювати за кошти КМДА. За статистикою діти проводять в опіковому центрі в середньому 38 - 40 днів, і їм складно повертатися до звичного життя.

Новини по темі