Вікна реанімації затулені мішками з піском: як під час війни лікують недоношених дітей

Вікна реанімації затулені мішками з піском: як під час війни лікують недоношених дітей (фото)
freepik.com

Неонатологічна служба Охматдиту під час активних бойових дій біля Києва працювала 24/7.

Поділитися:

У київському "Охматдиті" розповіли, як допомагають немовлятам під час війни. Від початку війни неонатологічна служба Охматдиту не зупиняла свою роботу, а під час активних бойових дій біля Києва працювала 24/7.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 років рятувала дітей з раком крові: історія лікарки з Охматдиту, яка загинула під час обстрілів у Києві

"До нас доставляли дітей з пологових будинків столиці, Київської області та сусідніх регіонів. До Охматдиту прибували також діти з територій Чернігівщини, Сумщини, Київщини, які тимчасово знаходилися під окупацією. Лише за перші два місяці війни неонатологічна служба прийняла понад 100 нових пацієнтів. Усім їм була надана необхідна висококваліфікована медична допомога. Зараз лікарі продовжують рятувати малят та роблять все можливе, щоб вони були у безпеці", — розповіли у "Охматдит" на своїй сторінці в соціальній мережі Інстаграм.

«У нас лікуються новонароджені дітки з усієї України. Під час війни ми не зупиняли свою роботу та не відмовили в жодній з госпіталізацій. Наші хірурги продовжували оперувати дітей, команда лікарні працювала як злагоджений механізм. Ми надаємо медичну допомогу недоношеним діткам. Найменший наш пацієнт важив 650 грамів. Зараз ми організували свою роботу так, щоб максимально убезпечити дітей та медичний персонал», — зауважила Ніконова Лариса Василівна, завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених НДСЛ «Охматдит». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія рф воює з немовлятами та українськими пенсіонерами: ведучий Дмитро Комаров про ракетні удари по Україні

Всі діти мають проживати дитинство у безпеці, з вільним доступом до медичної допомоги. А поки в нашій країні війна, кожен з нас робить все можливе на своєму фронті.

Новини по темі