11 років рятувала дітей з раком крові: історія лікарки з Охматдиту, яка загинула під час обстрілів у Києві

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Історія лікарки з Охматдиту, яка загинула під час обстрілів у Києві у Сніданку з 1+1

У Києві загинула лікарка Охматдиту Оксана Леонтьєва, її 5-річний син лишився сиротою.

Поділитися:

Оксана Леонтьєва — лікар-гематолог НДСЛ «Охматдит». Вона працювала у відділенні трансплантації кісткового мозку 11 років. Оксана рятувала дітей з раком крові. Оксана загинула по дорозі на роботу, поспішаючи до своїх пацієнтів. Трагедія трапилась зранку 10 жовтня, під час масованого ракетного обстрілу. Історію Оксани розповіли у "Сніданку з 1+1".

"Девіз у Оксани по життю був не здаватися та йти вперед труднощам назустріч. І вона із цим справлялась на всі 100%, - згадує дружина рідного брата Оксани, Юлія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила «двох стін» та «двох виходів»: нагадуємо основні правила поведінки під час повітряної тривоги

Батько Оксани, Григорій Леонтьєв пригадує ранок 10 жовтня: після того, як він побачив одне з відео вибухів та Оксана не відповідала на дзвінки, а на роботі її теж не було, він просто поїхав на місце вибуху. Там батько побачив повністю згоріле авто, від якого нічого не лишилось.

Оксана встигла відвезти свого 5-річного сина Григорія у дитячий садочок. Хлопчик лишився сиротою. Його тата не стало рік тому. Про загибель мами маленькому Гриші родичі поки не наважуються сказати, будуть радитись з психологами. Після смерті батька хлопчик вже займався з психологом і лише кілька місяців як почав менше про нього питати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подалі від панельних будинків: де найбезпечніше ховатися під час повітряних тривог (поради експертів у "Сніданку з 1+1")

5 жовтня у Гриші був день народження, вдома досі кульки та не розкриті подарунки. Як згадує батько Оксани, її дуже любили діти. Колеги та пацієнти теж висловлюють співчуття та згадують із теплом про Оксану. Опіку над дитиною візьмуть бабуся та дідусь Григорія. 

Дивіться історію лікарки з Охматдиту, яка загинула під час обстрілів у Києві: 

Новини по темі