5 цікавих фактів про користь та шкоду чіпсів

Фуд-експерт Олексій Душка розповів, як обрати якісні снеки

Поділитися:

Ведучий програми Життя без обману працює експертом харчової галузі вже протягом десяти років. Цього разу Олексій вирішив з'ясувати, як різні види снеків впливають на наше здоров’я.

Чіпси впливають на вашу вагу. Усім відомо, що надмірне споживання фаст-фуду може спричинити ожиріння. Кількість трансжирів у чіпсах невелика, однак якщо вони виготовлені з неякісної олії, то їх вживання шкідливе. Крім того, відомо, що у сухариках кількість жирів менша, ніж у чіпсах.

Хочете їсти чіпси і не гладшати? Олексій Душка дізнався, що це можливо.

Все залежить від форми чіпсів. Обирайте снеки природньої форми зі скибочок натуральної картоплі. У них міститься менша кількість картопляного порошку, а отже, - менше крохмалю.

Чіпси здійснюють вплив на розумову діяльність. Ми часто не можемо зрозуміти, чому нашим дітям так важко робити домашнє завдання після того, як вони з’їли трохи чіпсів.

Якщо ви заохочуєте свою дитину до навчання за допомогою пачки улюблених чіпсів, пам’ятайте, що після неї у дітей може вже не залишитися енергії на виконання домашнього завдання.

Снеки здатні нанести шкоду смаковим рецепторам. Обирати більш корисні чіпси слід за кольором. Чіпси із золотистою скоринкою містять у своєму складі акриламід. МОЗ радить споживати менше цієї речовини. Найбільше її міститься у темних чіпсах, картоплі фрі та сухариках.

Звичайна капуста та більшість зелених овочей здатні зменшити кількість акриламіду в організмі.

Крім того, чіпси містять у своєму складі велику кількість солі. Якщо ви полюбляєте занадто солоні або гострі смаки, то їх потрібно їсти не більше 25 г на добу, адже в іншому випадку, кількість солі в організмі перевищуватиме норму.

Снеки мають обмежений термін придатності. Більшість людей переконані, що магазинні чіпси можуть жити вічно. Навіть в герметично закритій упаковці чіпси псуються.

Не слід купувати чіпси, яким більше 30 днів.

Справді корисні чіпси роблять із насіння льону.

Чіпси із насіння льону містять у своєму складі лише натуральні інгредієнти без шкідливих жирів та хімічних домішок. Їх готують із подрібленого насіння льону та води. Суміш висушують під гарячим повітрям без обсмаження.

Чіпси з льону не відкладаються у зайві кілограми, і їх можуть споживати абсолютно всі люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибирати справжні йогурт, морозиво та кефір: Поради Олексія Душки