Зіркові гості та неймовірні версії народних пісень: концерт «Ковчег «Україна» продовжує марафон телепроєктів 1+1

Зіркові гості та неймовірні версії народних пісень: концерт «Ковчег «Україна» продовжує марафон телепроєктів 1+1

З нагоди Дня Незалежності на Михайлівській площі відбулася зйомка унікального концерту «Ковчег «Україна»: 10 століть музики в одному концерті»

Поділитися:

Трансляція якого відбудеться 28 серпня о 23:30 на телеканалі 1+1 у рамках святкового марафону телепроєктів каналу.

Концерт має на меті перезавантажити «музичні архіви» десяти століть і зробить фольклорну музику цікавою для сучасної аудиторії. Творці проєкту об’єднали шедеври української музики, образотворчого мистецтва та новітні технології. Ведучими шоу стали популярна телеведуча Маша Єфросиніна, актор Тарас Цимбалюк, легенда української сцени Ніна Матвієнко та олімпійський рекордсмен Михайло Романчук.

КовчегФото: пресслужба 1+1, Вікторія Квітка

На сцені, побудованій у формі корабля-ковчега з LED-екранами у формі кола, популярні зірки, оперні співаки та берегині фольклорного співу виконали українські пісні різних епох у новій інтерпретації. Юлія Саніна заспівала народну колискову «Ой ходить сон» у поєднанні з джазовими канонами Гершвіна, який під впливом української пісні у 1929 році написав арію «Summertime» для опери «Поргі і Бесс». Переможниця Євробачення Джамала об’єднала український фольклор та кримськотатарські музичні традиції, заспівавши пісню «Ой верше мій верше», яка стала однією зі знакових пісень у її творчості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грандіозний спецвипуск ТСН до Дня Незалежності та масштабний тур країною: режисерка Олеся Коваленко розказала про те, як створювали унікальний для України мультимедійний формат

Ковчег, ДжамалаФото: пресслужба 1+1, Вікторія Квітка

Особливі емоції подарував Святослав Вакарчук: він виконав тужливу лемківську пісню «Пливе кача по Тисині», яку усі присутні слухали стоячи. Аліна Паш разом з 85-річною хранителькою ритуального співу Полісся Домінікою Чекун представила стародавню пісню «Йой, убрали Куста й уви зеленеє кльони». У рамках концерту український етно-гурт зі світовим ім’ям ДахаБраха разом з поетом Сергієм Жаданом презентував пісню «Птах», спеціально написану для проєкту. Творці заявили, що ця композиція є легендою про Ноя на новий лад.

Ковчег, Кухар, СтояновФото: пресслужба 1+1, Вікторія Квітка

Також з концерті взяли участь «Хорея Козацька», «Курбаси», Національна чоловіча капела «Дударик», Київський дівочий хор ім. Лисенка, Уляна Горбачевська, оперні солістки — сопрано Оксана Нікітюк, тенор Назар Тацишин та Молодіжний симфонічний оркестр під керівництвом диригентки зі світовим ім’ям Оксани Линів.

Ковчег, ВакарчукФото: пресслужба 1+1, Вікторія Квітка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційно: Святослав Вакарчук став батьком

Проєкт створено за підтримки Міністерства Культури України. Телевиробництво заходу здійснило Big Entertainment Shows телеканалу 1+1. Шоу створено разом з режисерським тріо у складі Наталі Ровенської, Наталі Лисенкової і Марії Григоращенко, які відомі за роботою над проєктами «Танці з зірками», «Голос країни», а також над номером Pink для Brit Awards.

Ковчег, СанінаФото: пресслужба 1+1, Вікторія Квітка

Дизайнерка Лілія Літковська про створення образу Олени Зеленської на День Незалежності України:

Насолодитись концертом прийшли ведучі 1+1: Неля Шовкопляс, Володимир Рабчун, Дмитро Комаров разом з дружиною Олександрою Кучеренко, Валентина Хамайко з сім’єю та Валерія Ковалінська.

Також на «Ковчег» завітали і зіркові гості: Ганна Різатдінова, Лілія Подкопаєва та Ігор Дубінський, Іван Фролов, Олена Шоптенко, Тарас Тополя та інші.

Не пропустіть трансляцію концерту «Ковчег «Україна» 28 серпня о 23:30 на 1+1.

Новини по темі