Зйомки історичної картини за мотивами роману Василя Шкляра вийшли на фінішну пряму.

Зйомки Чорного ворона
1plus1.ua

Актори поділилися секретами залаштунків знімального процесу.

Поділитися:

Вже зовсім скоро українці побачать костюмований історико-драматичний фільм Чорний Ворон. Картина  відтворює одну із сторінок української історії — боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках. Над проектом працює команда ТЕТ Продакшн на замовлення телеканалу 1+1 за підтримки Державного агенства з питань кіно.

Одну із найскладніших сцен днями знімали у центрі Києва. Територія покинутого заводу враз перетворилася на місцину 20-х років. Аби вдало зобразити нічні події, використовували потужну освітлювальну техніку, яка вдавала місячне світло.

За сценарієм, події відбуваються восени, тому акторам на майданчику доводиться непросто, адже на морозі потрібно бути вдягненим у легкі жакети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто зіграє у новому українському фільмі Чорний ворон

Унікальні костюми для Чорного ворона художники моделювали разом з історичним консультантом, щоб якомога достовірніше відтворити одяг тієї епохи. Щоб вбрання на героях не виглядало щойно зшитим, тканину перед цим спеціально зістарювали.

Тарас Цимбалюк, який грає головного героя, ретельно працював над роллю, вивчаючи роман Шкляра та історичну літературу. Актор, каже, що захоплюється своїм персонажем, його витримкою і силою внутрішнього стержня.

«Я зовсім не такий, як Іван. Я відкритий, веселий. Мій герой – навпаки,  небагатослівний і різкий. Тому часто доводиться передавати свої емоції абсолютно без слів. Це нелегка робота, але дуже цікава. – розповідає актор.

Олексій Тритенко, який виконує роль антагоніста Птіцина, на знімальному майданчику відчуває себе як риба у воді. Каже, що грати негативних персонажів йому подобається значно більше, ніж комедійних чи позитивних. Тому з неприхованим інтересом вивчає свого персонажа і його мотиви.

«У негативного персонажа немає вантажу відповідальності.

Можна розкриватися на повну, і не боятися, що глядач якось не правильно зрозуміє це. Все можна скинути на те, що він – ворог, він поганий. – каже Олексій Тритенко.

На фото Олексій Тритенко

Зйомки картини майже завершилися. А побачити фільм Чорний Ворон у кінотеатрах можна буде вже незабаром.

Новини по темі