4 практики йоги для здорового тіла та розуму

Найпопулярніші системи йоги, які обожнюють чоловіки та жінки з усього світу.

Поделиться:

Йога – це найкраща профілактика для здорового тіла та розуму. Мадонна, Адам Левін, Дженніфер Еністон, Джордж Клуні, а також Віра Брежнєва та Катерина Осадча практикують йогу для того, щоб зберігати молодість, духовно збагачуватися.

21 червня відзначається Міжнародний день йоги. У студію програми Сніданок з 1+1 завітав повноважний Посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті та розповів про заняття з йоги.

ХАТХА-ЙОГА

Система йоги, яку практикують задля єднання розуму, тіла і духу. Хатха-йогу вважають передостанньою стадією фізичного очищення тіла перед вищою медитацією. Основа хатха-йоги – комплекс асан, завдяки яким покращується робота внутрішніх органів.

Якщо у вас зранку є трохи вільного часу, ви можете зайнятися йогою вдома перед роботою. Якщо виникла стресова ситуація, виконайте кілька простих вправ на робочому місці, – каже Манодж Кумар Бхарті.

АШТАНГА ЙОГА

Сучасна система хатха-йоги. Аштанга – це динамічна практика, яка включає в себе кілька послідовних асан, що потребують чимало енергії. Аштанга йога найкраще підійде для тих, хто завжди прагне залишатися стрункими.

ІНЬ-ЙОГА

Система йоги, під час якої асани виконуються протягом тривалого часу та потребують максимального розслабленого тіла. Інь-йогу вважають жіночою практикою, яка допомагає розкрити чакри, зняти стрес.

АЕРОЙОГА

Йога-практика в повітрі. Асани виконуються у спеціальному пристосуванні, що нагадує гамак. Аеройогу практикують для загального тонусу.

Новости по теме