Валентина Хамайко розповіла як допомогти дітям навчатися онлайн

Як допомогти дітям навчатись якісно без доступу до школи

Ведуча “Сніданок.Вихідний” розповіла як допомогти дітям навчатися якісно за допомогою українських онлайн-ресурсів.

Поделиться:

Ведуча «Сніданок. Вихідний» на 1+1 Україна Валентина Хамайко в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації, яка реалізується 1+1 Media та Smart Angel, розповіла як допомогти дітям навчатися якісно за допомогою українських онлайн-ресурсів. У своєму зверненні ведуча закликала підтримувати дітей та надавати їм можливість для розвитку через онлайн-освіту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко озвучила мультфільм «Переліт»

Багато онлайн-ресурсів пропонують не лише теоретичні знання, але і можливість використовувати їх у практиці. Це робить навчання цікавішим та підвищує його ефективність”, - зазначає Валентина Хамайко. 

Ведуча наголосила, що багато дітей, які проживають у прифронтових містах досі навчаються дистанційно, через постійні тривоги та обстріли. Тож для них навчання стає додатковою підтримкою, опорою та інструментом для зняття психологічного тиску. А на окупованих територіях росіяни всіляко намагаються знищити все, включаючи й українську освіту. Окупаційна влада змушує дітей навчатися російською мовою, за переписаними підручниками. 

Тож, кілька ресурсів від Валентини Хамайко, які допоможуть вчитися за українськими матеріалами:

  • Онлайн-бібліотеки. Вони певною мірою допомагають перемкнути увагу дитини від стресової ситуації. Наприклад, бібліотека Library For All, що містить у собі сотні книг українською та англійською мовами.

  • Якщо цьогоріч діти складатимуть національний мультипредментний тест, на допомогу прийде сайт iLearn, на якому містяться відеокурси, вебінари та тести для підготовки.

  • На платформі EdEra є не лише освіта для дітей, але й навчання для дорослих. платформа надає безліч курсів на різноманітні теми.

Ведуча “Сніданок.Вихідний” також радить особливу увагу приділяти медіаосвіті. Зробити це можна на сайті Національного проєкту з медіаграмотності.

“Критичне мислення і медіаграмотність допомагають краще розумітися на новинах, аналізувати їх і ставити під сумнів. Це у підсумку дозволяє не піддаватися фейкам та ворожій пропаганді”, - звернулась Валентина.